ABD, Huawei alternatifleri için 1 milyar dolar bütçe ayırdı

Yumuşamayı bırakın Huawei markasına her alanda cephe almayı sürdüren Trump hükümetinin son icraatı operatör altyapılarından markayı tamamen söküp atmak üzerine.

ABD, Huawei alternatifleri için 1 milyar dolar bütçe ayırdı
ABD, Huawei alternatifleri için 1 milyar dolar bütçe ayırdı
GİRİŞ 28.02.2020 18:07 GÜNCELLEME 28.02.2020 18:07

Çin devletine siber ajanlık yaptığı gerekçesiyle Huawei markasını ve ekipmanlarını kurumlarından tamamen söküp atmaya niyetli olan ABD hükümeti yeni bir program başlatıyor. Program operatör altyapılarında Huawei’ye alternatif oluşturacak.

Söküp atıyor

ABD Senatosunun hazırlayarak Trump yönetiminin imzasına sunduğu yeni kanun taslağında ülkenin operatörlerine Huawei ekipmanlarından tamamen kurtulmak için 1 milyar dolarlık bir finansman desteği ön görülüyor.

Kanun taslağında toplam 40 operatör için 1 milyar dolarlık fon oluşturulmuş. Sadece Huawei değil ZTE marka ekipmanların da bu program kapsamında değiştirilmesi ön görülüyor. Trump yönetimi de zaten böyle bir programı desteklediği için ABD Haberleşme Komisyonu şimdiden Huawei ve ZTE ekipmanı kullanan operatörlerin başvurularını almaya başlamıştı.

Huawei ise her zaman ki gibi bu tür girişimlere tepki vermekten öteye gidemiyor. Firma yaptığı açıklamada değişim programının operatör altyapılarını güvensiz hale getireceğini ve bunun müşterilere yansımasının iyi olmayacağını dile getiriyor.

KAYNAK: DONANIM HABER
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu