TürkGüven’den özel egzersiz yazılım!

Koronavirüs salgını nedeniyle birçok şirket, sosyal teması azaltmak adına evden çalışma kararı aldı. Evden çalışan birçok kişi ise masabaşında uzun saatler geçirirken, gün içerisinde hareketsiz kalabiliyor. Bu hareketsizlik ise çeşitli hastalıklara kapı aralayabiliyor. İş sağlığı ve güvenliği sektörünün öncü kuruluşu TürkGüven ise tüm sorunları ortadan kaldıran Pergono yazılımını hayata geçirdi.

TürkGüven’den özel egzersiz yazılım!
TürkGüven’den özel egzersiz yazılım!
GİRİŞ 02.04.2020 11:14 GÜNCELLEME 02.04.2020 11:14

Koronavirüs salgınının tüm dünyayı etkisi altına almasıyla büyük ölçekli şirketler başta olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluş, çalışanlarını evde çalışmaya teşvik ediyor. Çalışanlar işlerini her ne kadar evlerinden sürdürse de yine de uzun saatler masa başında hareket etmeden çalışıyorlar.

İş sağlığı ve güvenliği süreçlerinin yönetimi için yazılımlar üreten sektörün öncü kuruluşu TürkGüven, masa başında çalışanlar için ergonomi egzersiz yazılımı Pergono’yu geliştirdi. 

Pergono masa başı çalışanların kas ve iskelet sistemindeki  rahatsızlıkların önüne geçmek için çeşitli egzersizler ile çalışanlara ergonomik çözümler sunuyor.

Fizyoterapistler tarafından tasarlanmış 8 adet egzersiz içeren uygulama hakkında bilgi veren TürkGüven CEO’su Alp Timurhan Çevik “Kas ve iskelet sistemi hastalıkları, oluştuktan sonra tedavisi çok zor rahatsızlıklardır. Bu alanda en doğru yöntemin, koruyucu sağlık yaklaşımını benimseyerek, bu sıkıntılar ortaya çıkmadan önüne geçmek olduğunu düşünüyoruz.

Bu düşünce ile yola çıkarak masa başında uzun saatler boyunca çalışanlar için basit egzersizler içeren Pergono’yu geliştirdik. Pergono ile sürekli ekran karşısında çalışanların egzersiz hareketleri yaparak daha sağlıklı bir şekilde işlerine devam etmelerini amaçlıyoruz” dedi.

Egzersiz saatlerinde otomatik olarak aktif oluyor

Pergono, kullanıcının bilgisayarına yüklendikten sonra egzersiz saatleri geldiğinde otomatik aktive oluyor ve kullanıcıyı egzersiz hareketleri ile yönlendiriyor. Uygulama 8 farklı dilde ve 13 farklı seste sunuluyor. Uygulama çalışırken, yapılan işi engellemiyor sadece arka planı transparan olacak şekilde ekranın köşesinde beliriyor.

Site içerisinde yer alan detaylı videolar ile her bir hareketin nasıl yapılacağı farklı dil ve altyazı seçenekleriyle hem görsel hem seslendirme veya altyazı ile aktarılarak, çalışanların egzersiz konusunda hızlıca uzmanlaşmaları sağlanıyor.

Kronik hastalığı olanları uyarıyor

Kullanıcı meşgul ise, egzersizi belirlediği süre boyunca erteleyerek belirlenen süre sonunda tekrar çalıştırılmasını sağlayabiliyor. Egzersizlerde, kronik hastalığı olan ve fizyolojik açıdan egzersizi yapması uygun olmayan kişiler için uyarılar da yer alıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler