TikTok'a "çocukların mahremiyetini ihlal etme" suçlaması

Gizlilik gözlemcileri, sosyal paylaşım sitesi TikTok hakkında "çocukların mahremiyetini ihlal ettiği" iddiasıyla suç duyurusuna bulundu.

TikTok'a "çocukların mahremiyetini ihlal etme" suçlaması
TikTok'a "çocukların mahremiyetini ihlal etme" suçlaması
GİRİŞ 15.05.2020 01:06 GÜNCELLEME 15.05.2020 01:07
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Aralarında Dijital Demokrasi Merkezi ve Reklamsız Çocukluk Kampanyası gibi grupların da bulunduğu 20 gizlilik gözlemcisi organizasyon, bugün TikTok'un "Amerika’daki Çocukların Çevrim İçi Mahremiyetinin Korunumu yasasına aykırı hareket ettiği ve çocukları riske attığı" gerekçesiyle ABD Federal Ticaret Komisyonuna suç duyurusunda bulundu.

 

 

Gizlilik gözlemcileri, suç duyurusunda TikTok'un 13 yaşın altındaki çocukların kişisel bilgilerini, ebeveynlerinin rızası olmadan topladığını öne sürdü.

TikTok'un kullanıcılara ait verileri, ticari amaçla kullandığı belirtilirken, uygulama nedeniyle çocukların uygunsuz içeriklere ya da kötü niyetli kişilerin istismarına açık olduğu kaydedildi.

 

 

- ABD'de geçen yıl 5,7 milyon dolar para cezasına çarptırılmıştı

Çin teknoloji şirketi ByteDance'in sahibi olduğu TikTok, gençler arasında yaygın olarak kullanılan sosyal paylaşım platformları arasında bulunuyor.

ABD'li yetkililerin, TikTok'un Çinli bir ticari girişim olması ve çocuklar arasındaki geniş çaplı kullanımı nedeniyle "ulusal güvenlik" riskleri oluşturabileceği konusunda endişeli olduğu belirtiliyor.

TikTok, 2019'da "çocuklara ait verileri izinsiz topladığı" gerekçesiyle ABD'de 5,7 milyon dolar para cezasına çarptırılmıştı.

TikTok ise yaptığı yazılı açıklamada, kullanıcıların gizliliğini ciddiye aldığını, uygulamanın kullanıcılar için güvenli ve eğlenceli bir platform olmasını sağlamayı taahhüt ettiklerini belirtti.

Uzmanlar, uygulama sebebiyle çocukların uygunsuz içeriklerle karşı karşıya kalabileceği ve TikTok'un "kısıtlı mod seçeneği" gibi yöntemlerle içerikleri filtrelenmesi gerektiği konusunda uyarıyor. 

YORUMLAR 5
  • Bahadır 3 yıl önce Şikayet Et
    Köle olmuş beyinlerin türemesi noktasında çok iyi iş çıkarmış araç. Öyle ki girdiği zihinlerin bedensel davranış ve hareketleri herşeyi gözler önüne seriyor, "nasıl zombi olunur" sorusunun cevap resmidir TikTok gençleri. Yazık, ne yazık... Deccalin esiri olmuş bir güruh, kıyamete doğru koşan insanoğlu... Bir dudağı yerde bir dudağı gökte deccal, yerde ki dudak telefon, gökte ki dudak uydular. Bu ikisi arasında ne ses çıkarsa büyülüyor işte... Daha büyük fitne mi var?
    Cevapla
  • Ova49 3 yıl önce Şikayet Et
    bu tiktok denen zımbırtı mılletin ahlakını çok kötü bozuyor kısıtlama getirilmeli.!!
    Cevapla
  • Fenerbahçe 3 yıl önce Şikayet Et
    sadece çocukların degil türk toplumunun tüm bilgileeini alıyorlar ayrica milletimizin de karakterini bozduğunu görüyoruz igrenc bir uygulama
    Cevapla
  • Furkan 3 yıl önce Şikayet Et
    7 den 70 tüm toplumun ahlakını bozdu bizim ülkede yasaklanmalı
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu iğrenç uygulama kalkmalı mahremiyet denen bir şey kalmadı lütfen yetkililer evletlarımıza mani olur bu uygulama kalksın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'