Mozilla, Firefox'tan rekor bekliyor

Firefox internet tarayıcısının üçüncü versiyonunu bugün genel kullanıma sunan açık kaynak geliştiricisi Mozilla, yeni web tarayıcısının rekor seviyede indirilmesini bekliyor.

Mozilla, Firefox'tan rekor bekliyor
Mozilla, Firefox'tan rekor bekliyor
GİRİŞ 17.06.2008 17:46 GÜNCELLEME 17.06.2008 17:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yeni web tarayıcısıyla pazar payını arttırmayı uman Mozilla'nın pazarlama müdürü Paul Kim, Firefox 3.0'ın 24 saat içinde en çok indirilen yazılım rekorunu kırmasını beklediklerini söyleyerek, 24 Ekim'de hizmete sunulan Firefox 2.0'ın 1,6 milyon kez indirildiğini, yeni web tarayıcısını 5 milyon kişinin indirmesini beklediklerini söyledi.

Firefox 3.0'ın en büyük özelliği, kötü amaçlı yazılımla bubi tuzaklı web sayfasına yönelmesi durumunda kullanıcıyı uyarması. Ayrıca yeni tarayıcı 'Smart Location Bar-Akıllı Yer Çubuğu' özelliğiyle ziyaret edilen web sitesi işaretlenmese ya da adresi tam olarak hatırlanmasa bile kullanıcıya bu sayfaya geri dönme olanağı tanıyor.

Firefox 3.0 Windows 2000, XP ve Vista işletim sistemlerinin yanı sıra Linux dahil olmak üzere Windows dışındaki sistemlerle çalışabiliyor.

Onestat adlı internet araştırma kuruluşuna göre, web tarayıcılarındaki pazar payının son durumu da şöyle:

Internet Explorer - yüzde 83.27, Firefox - yüzde 13.76, Apple Safari - yüzde 2.18, Opera - yüzde 0.55,Netscape - yüzde 0.14.


AA

YORUMLAR 4
  • Hamdi Bey 15 yıl önce Şikayet Et
    IE7 ve Firefox... Bilgisayarımda şu anda IE7 ve Firefox 2 kullanıyorum. İkisinin de kendine göre güzel özellikleri var. Mesela görüntü açısından ClearType teknolojisi kullanan IE7, çok daha yumuşak ve renkli bir görüntü veriyor. Öte yandan ftp tarayıcısı, indirme yöneticisi gibi birtakım eklenti desteğiyle Firefox daha iyi (FireFTP, FlashGot) Kısacası ikisine de olmazsa olmaz diyenlerdenim (:
    Cevapla
  • Taha Eldem 15 yıl önce Şikayet Et
    Opera. Tarayıcılar arasında Opera yı tek geçerim. Tüm yönleriyle diğerlerinden daha iyi. Tavsiye ederim.
    Cevapla
  • George Washington 15 yıl önce Şikayet Et
    Bu sürüm cok daha hizli..... Umarim diger özellikleride hizi gibi gelismistir...
    Cevapla
  • motta motta 15 yıl önce Şikayet Et
    yetersiz. firefox 2 versiyonu daha kullanışlı. özelleştirme seçenekleri daha kolay ve geniş. yer imleri seçeneği zayıf. yeni sekme açmak için kısa yol yok. yeni tema yok. (daha eklenmemiş sitesine) biraz daha kullanılıp geliştirildikten sonra belki denenebilir. ama her haliyle microsof ie7\'den kat kat iyi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier davetlilere döner kesti
Yiğidolar pes etmedi! Fenerbahçe 90+4'te yıkıldı