En büyük Türk vurguncu yakalandı

FBI başta olmak üzere tüm gizli servislerin peşinde olduğu Türk hacker ChaO yakalandı. ChaO, Haber 7'ye 'Beni FBI bile yakalayamaz' demişti.

GİRİŞ 12.09.2008 12:45 GÜNCELLEME 12.09.2008 12:45
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış
İhsan AYDIN-Ersin ÇELİK

Tüm dünyaya kart kopyalama cihazı satan, adını sahte kredi kartı kopyalamayla duyuran uluslar arası sanal dolandırıcı Türk hacker ChaO kod adlı Çağatay Evyapan yakalandı. Kamuoyunun ilk defa Haber 7’de İhsan Aydın ve Ersin Çelik'in hazırladığı yazı dizisiyle varlığından haberdar olduğu ChaO ve ekibi İstanbul Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekiplerinin  8 ay süren takibi sonucunda filmlere konu olacak bir operasyonla ele geçirildi. Haber 7’nin daha önce mail üzerinden görüştüğü ChaO “Beni FBI bile yakalayamaz” demişti.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada "Suç İşlemek İçin Örgüt Kurmak, Teşekkül Halinde Banka Aracı Kılınarak Kredi Kartı Kopyalamak, Sahte ATM Düzeneği İmal Etmek Ve Yurtdışına Pazarlamak" olayı ile ilgili olarak 08.09.2008 tarihinde operasyon başlatıldığı ve operasyon sonucu 7 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Yakalanan şahısların, bankaların ATM/BTM cihazlarına düzenek yerleştirerek, bankamatikler üzerinden işlem yapan vatandaşların kart bilgileri ile şifrelerini ele geçiren ve elde ettikleri bu bilgiler ile kartların ikizini üreterek dolandırıcılık yaptıkları belirtildi.
 kullan
ChaO'nun kullandığı sahte ATM panellerinin yapıldığı tezgahlar. Haber 7'ye bu fotoğraflar uzun süre önce Kier kod adlı bilgisayar korsanı tarafından gönderilmişti.

Sahte kredi kartı, banka kartı üreten, kart kopyalama cihazları yapan hackerlerin  aynı zamanda sahte ATM/BTM tuş takımı ve kart giriş haznesi imal ederek bu cihazları yurt dışına sattıkları açıklandı.
 
DÜNYAYA SATIYORLARDI
Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "08 Eylül’de İstanbul’un çeşitli ilçelerinde yapılan operasyonlarda toplam 7 şahsın gözaltına alındığı, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda; başta Amerika, Kanada, Fransa, İngiltere, İsveç, İspanya, Brezilya, Macaristan, Güney Afrika ve Sırbistan'a gönderilmek üzere hazırlanmış çok sayıda ATM Tuş Takımı ve Kart Giriş Haznesi ele geçirilmiştir. Yakalanan şahıslar adliyeye sevk edildi." denildi.

Çağatay Evyapan'ın1993, 1998 ve 2000 yıllarında da aynı suçlardan gözaltına alındığı bildirildi.

kullan
ATM cihazlarına takılan sahte paneller. Bu panellerle kullanıcının şifresi ele geçiriliyor.

KİM BU ChaO?
Dünya’nın sayılı üç dört hackerinden olan ChaO nickli Çağatay Evyapan kimdir? "Beni FBI ve CIA bile yakalayamaz" diyen ChaO, dünyanın önde gelen banka kartı vurguncularından. Emniyet yetkililerinin uzun yıllardır izini sürdüğü fakat bir türlü ele geçirilemeyen ChaO'yu Türk kamuoyu ilk defa Haber 7'nin yapmış olduğu, banka kartı vurgunculuğunu anlatan yazı dizisi ile tanıdı. Yazı dizimiz yayınlanırken mail aracılığı ile Haber 7 ile irtibata geçen ChaO, banka kartı kopyalama sisteminin  nasıl işlediğine dair bilgiler vermiş ve "Beni FBI bile yakalayamaz" demişti.

Öte yandan ChaO lakaplı dünyaca ünlü hacker Çağatay Evyapan'ın yakalandıktan sonra"Beni 6 ay daha yakalamasaydınız bir Amerikan bankasını 1 milyar Dolar dolandıracaktım" ifadesinde bulunduğu öğrenildi.

kullan
Kier kod adlı bilgisayar korsanının verdiği bilgiler doğrultsunda yapmış olduğu yazı dizi ile kredi kartı kopylama dolandırıcılığının kimlerin elinde ve hangi boyutlarda olduğuna dikkat çeken Haber 7 olarak şimdi de, dünyaca ünlü kart kopyalayıcı ChaO ile ilgili çok özel bir dosya hazırlıyoruz

Haber 7 - ÖZEL

YORUMLAR 19
  • ali aydın 15 yıl önce Şikayet Et
    valla artık şüphem kalmadı. valla artık şüphem kalmadı türk pilisi yakalar abi eskiden böyle sanal alem suclarını yeterince eğilmiyordu sanırım türk polisi ama artık gercekten türk polisi nitelikli suclarda bence dünyada ilk 3 tedir ve bukadar engellemelere rağman ve avukat baykala rağmen ergenekom u cözen pilisimiz e güvenim artık tam hemide tereyağından kıl ceker gibi yaptı işini beyler ergenekom olayı amerika israil ve ab güdümlüdür düşünün zorluğu bence öyle
    Cevapla
  • SELAHADDİN EYYÜB 15 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü..... Adam Türkiye'de ikamet ediyor! Ayrıca hani çok da övünüyorsunuz ama;geçenlerdeki olayda da ABD konsolosluğunda Türk polisler öldürülmüştü niye acaba? Acaba iyi kötü,güzel çirkin,v.s her işi Türkler mi iyi beceriyor?
    Cevapla
  • uyarc smmm 15 yıl önce Şikayet Et
    havada sinek uçsa avrupalı sanacaklar. tüm suç bu amerikan filmlerinde..fbı sıkı çalışır ve suçluları büyük oyun ve zeka ile yakalar. sonra bizim türk ali velide filmin etsinide kalır.türk polisi operasyon yapar ama ali veli nin aklında hala fbı vardır..ve hayır ondan başkası asla suçlu yakalayamaz. işte..son beş yıldaki polisimize özel birimlere bakıyorumda gerçekten özellikle narkotik ve istihbarat harika çalışıyor. bu belli yaşı geçmiş polislerimiz var..onlarda giderse daha iyi olacak eminim.. ayşegül hanım biraz daha mantık pls:)
    Cevapla
  • Ambrosia 15 yıl önce Şikayet Et
    Video. Haber7, neden videolari hizli olan serverlara ya da bandwith'leri genis olan sitelere atmiyorsunuz. Sizin attiginiz tum videolar kaplumbaga hiziyla ilerliyor.
    Cevapla
  • Süleyman Yılmaz 15 yıl önce Şikayet Et
    1 miyar $ ?. "Beni 6 ay daha yakalamasaydınız bir Amerikan bankasını 1 milyar Dolar dolandıracaktım" İyi sallamış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."