Dünyanın en büyük inşaat projeleri

Japon mühendisler yakın gelecekte uygulamaya koymayı planladıkları inşaat projeleri üzerinde çalışıyorlar. Okyanus üzerindeki şehirlerden piramitlere, uzay otellerinden ay üslerine kadar en uçuk projeler burada.

Dünyanın en büyük inşaat projeleri
Dünyanın en büyük inşaat projeleri
GİRİŞ 11.06.2010 09:30 GÜNCELLEME 11.06.2010 09:30

Günümüzün çok ötesindeki teknolojileri tasarlayan Japon bilim adamları ve mühendisleri, geleceğin dünyasını şimdiden şekillendirmek için planlar yapıyorlar.

Japonya'nın en büyük inşaat firmalarından biri olan Shimizu, geleceğe dair çok uçuk planlara sahip. Planların günümüz şartlarında uçuk olduğunu söyleyebiliriz fakat yakın gelecekte bunlar gerçek olabilir.

Tokyo'nun ortasında piramidin ne işi var?

Shimizu'nun tasarladığı yapılar gerçekten de insanların hayallerinin bile sınırlarını zorlayacak şekilde. Şirketin gelecekte yapacağı inşaat projelerini teknoloji sitesi ShiftDelete.Net bir makalede biraraya getirdi..

Ay'dan güneş enerjisi

Biricik uydumuz Ay'ın yörüngesinde boş boş dönmesini istemeyen mühendisler onu dev bir güneş enerjisi santrali haline getirmeyi planlıyorlar. Ay'ın ekvatorunu tamamen saracak, yaklaşık 10 bin km uzunluğunda ve 400 km genişliğinde güneş paneli inşa edilmesi planlanıyor. Luna Ring adlı bu istasyondan elde edilen enerjiyi mikrodalga ve lazer olarak dünyaya iletmeyi hedefleyen mühendisler bu yolla dünya üzerinde güneş enerjisi elde edilmesini olumsuz etkileyen etkenleri de ortadan kaldırmış olacaklar.

Okyanus üzerindeki şehir

Bir ada devleti olan Japonya gün geçtikçe topraklarına sığmamaya başlıyor. Bu sebeple çevresini saran okyanusa göz diken mühendisler, burada su üzerinde yüzen dev şehirler tasarlıyorlar. Nilüfer bitkisinin yapısını örnek alan Green Float adlı bu projede, yaprakların yerini magnezyum alaşımlı devasa tabakalar alıyor. Orta kısımlarında bulunan 1000 metre yüksekliğindeki kulelerde yaşayacak insanlar, çevreyi saracak ormanlık alanlarda ve kumsallarda vakit geçirebilecekler.


Japon piramidi

Adalara sığmayan Japonları denizlerin üzerine taşıyacak projelerden biri de Mega City adlı piramit şehir. İnşa edilirse dünyanın en büyük binası olacak olan Mega City, içerisinde 100 katlı çok sayıda gökdelen barındıracak. İskeletini oluşturan tünellerin genişliği 15 metre, uzunluğu ise 300 metre olacak ve bu tünellerin içerisinde bir yerden, bir yere gitmek için raylı sistemler yer alacak. Mega City'nin Tokyo Körfezi'ne yapılması planlanıyor. Mega City'nin videosunu buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.

Diğer projeleri görmek için tıklayınız

:: Bu projelerin en etkileyicisi sizce hangisi?

SDN - http://shiftdelete.net

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor