Dünyanın en iyi futbolcusu kim?

Bilim artık sporla tamamen iç içe. Bu durum sporun amatör ruhunu azaltsa da bazı soruların cevabını ancak bilim verebiliyor. Geliştirilen bir algoritma ile dünyanın en iyi futbolcusunun kim olduğu ortaya çıkabilir.

Dünyanın en iyi futbolcusu kim?
Dünyanın en iyi futbolcusu kim?
GİRİŞ 17.06.2010 13:59 GÜNCELLEME 17.06.2010 13:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Günümüzde hemen hemen tüm spor dalları istatistik biliminden faydalanıyor. Teknik direktörler, takım sahipleri ve hatta izleyiciler bile sahadaki oyuncuların her bir hareketini takip ediyorlar.

ABD'de bulunan Northwestern Üniversitesi'nden biyoloji ve kimya mühendisi Prof. Luis Amaral, Dünya Kupası heyecanının yaşandığı bu günlerde, dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncusunun kim olduğunu bilimsel olarak belirleyecek bir algoritma geliştirdiğini açıkladı. (2010 Dünya Kupası bu stadyumlarda yapılıyor - GALERİ)

Geliştirilen sistem Euro 2008'in en iyi oyuncularının Xavi ve Sergio Ramos olduğunu söylüyor

Geliştirdiği algoritmayı 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası üzerinde kullanan Prof. Amaral, buradaki en iyi 20 oyuncuyu sıraladı. İlk iki sırada İspanya'dan Sergio Ramos ile Xavi Hernandez'in yer alması, Amaral'ın doğru yolda olduğunun bir göstergesi.

Futbol bir takım oyunudur

Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, Prof. Amaral'ın sistemi bugüne kadar futbolcu performanslarını ölçen çalışmalardan biraz daha farklı. Daha önceleri oyuncunun bireysel olarak başardığı şeyleri dikkate alarak yapılan ölçümlerin hatalı olabileceğini belirten Amaral, futbolun bir takım oyunu olduğunun unutulmaması gerektiğini düşünüyor.

Prof. Amaral'ın geliştirdiği model ile İspanya'nın maçları böyle gözüküyor

Amaral, geliştirdiği modelde takımları bir ağ, oyuncuları da bu ağın elemanları olarak görüyor. Topu kendi arasında en çok ve farklı yollarla dolaştırıp, kaleye ulaşan takımın daha iyi olduğu bu modelde en iyi oyuncular, pas alışverişinde en büyük rolü üstlenen ve golle sonuçlanan paslaşmalarda en sık bulunan oyuncular olarak belirleniyor.

Gelmiş geçmiş en iyi kim?

2010 Dünya Kupası'ndan sonra bu turnuvanın da en iyi oyuncusunun kim olduğunu belirleyeceğini belirten Amaral, geliştirdiği sistemin Arjantin-Nijerya maçının en iyi oyuncusunu Messi olarak belirlediğini söyledi.

Gelmiş geçmiş en iyi kim, bu yolla belirlenebilir

Prof. Luis Amaral, bu algoritma ile dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncusunun kim olduğu sorusunun da cevabını bulabileceklerini söyledi.

Amaral'ın algoritması, dönemin futbol mantalitesi gibi durumlardan etkilenmediği için "Pele mi, Maradona mı, Messi mi, Ronaldo mu?" gibi sorular tüm maçlar incelendikten sonra bulunabilir.

:: Sizce dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu kim?

SDN - http://shiftdelete.net

YORUMLAR 2
  • muhammed 7 yıl önce Şikayet Et
    bana gore dunyanin en iyisi ronaldo
    Cevapla
  • doukan saane 13 yıl önce Şikayet Et
    messi. Neyin tartışması bu (: messi tabiki .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! Çok sayıda il için peş peşe uyarılar
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü