En iyi Navigasyon özellikli telefonlar

Yaz tatiline çıkmadan önce yanınızda bir navigasyon cihazının olmasında fayda var. Yazımızda yer verdiğimiz telefonlar, ülkemizde satışa sunulmuş navigasyon özellikleri ile en başarılı mobil cihazlar.

En iyi Navigasyon özellikli telefonlar
En iyi Navigasyon özellikli telefonlar
GİRİŞ 05.07.2010 09:25 GÜNCELLEME 05.07.2010 09:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

 

Navigasyon özellikleri cep telefonlarının aranan niteliklerinden halini aldı. Üst düzey hemen her akıllı telefonda artık dahili GPS yongasının yanı sıra, navigasyon uygulamaları ve harita lisansları, ücretsiz olarak kullanıcılara sunuluyor. Bu alanda özellikle Nokia, Ovi Maps ile sürücü ve yaya navigasyonunu ücretsiz hale getirerek, rakipleri karşısında önemli bir üstünlük kurarken, Android de Google Maps ile bu açığı yeterli düzeyde kapatıyor.

Eğer kısa bir süre için tatil planlarınız varsa ve dahası yeni bir telefon almayı düşünüyorsanız, GPS özelliğinin bulunmasında fayda var. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net hazırladığı yazıda en iyi navigasyon özelliğine sahip telefonları derledi.

Samsung S8500 Wave

Samsung bünyesinde geliştirilen Bada işletim sistemi ile donatılan S8500 Wave, ileri teknoloji ürünü donanımı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran bir model. Özellikle benzersiz Super AMOLED ekran teknolojisi, berrak görüntüler sunduğu gibi her ortamda optimum oranda görünürlük ve ciddi manada enerji tasarrufu da sağlıyor. 1 GHz işlemcisi ve 512 MB Ram ile her işin üstesinden başarıyla gelen S8500 Wave, 5 megapiksel kamera, DivX HD sertifikası gibi özellikleri ile eğlenceden de taviz vermeyen bir akıllı telefon.

 

İşletim Sistemi: Bada OS
Ek Donanımlar: Wi-Fi, 7.2 Mbps HSDPA
Pil: 1500 mAh, 450 Saat Bekleme Süresi
Ekran: 3.3 inç, Super AMOLED Kapasitif Dokunmatik Ekran
Navigasyon Yazılımı: Route 66


HTC HD2

Satın alacağınız navigasyon cihazında aradığınız öncelikli özellik nedir? Haritanın kapsamlı olması, yazılmın işlevselliği, sinyal seviyesinin iyi olması gibi detaylar artık hemen hemen her cihaz için yakın seviyelerde. Peki ya ekran kalitesi ve boyutu? Eğer bu konu sizin için de önemli bir kriter ise HTC'nin HD2 modeli tam da size göre. Sıkıştırılmış pikselli 4.3 inçlik kapasitif dokunmatik ekranı ve Windows Mobile işletim sistemi ile HD2, navigasyon konusuna en iyi mobil çözümlerden bir tanesi.

 

İşletim Sistemi: Windows Mobile 6.5
Ek Donanımlar: Wi-Fi, 7.2 Mbps HSDPA
Pil: 1200 mAh, 490 Saat Bekleme Süresi
Ekran: 4.3 inç, Sıkıştırılmış Pikselli Kapasitif Dokunmatik Ekran
Navigasyon Yazılımı: CoPilot Navigation


Diğer telefonları görmek için tıklayınız

:: Navigasyon konusunda sizin tercihiniz hangisi? Spesifik bir cihaz mı yoksa akıllı telefonlar sizin içi yeterli mi?

SDN - http://shiftdelete.net

YORUMLAR 2
  • Harun 8 yıl önce Şikayet Et
    Garanti
    Cevapla
  • Mehmet Emin 13 yıl önce Şikayet Et
    Navigasyon için &quoten başarılı mobil cihaz" bir telefon olamaz. Çünkü 1- En büyük telefonun ekranı en küçük navigasyon cihazının ekranından daha küçüktür. 2-Navigasyon cihazı navigasyon amaçlı olarak üretilmiştir ve bu konuda iyidir, Bir telefon şarj aparatı ile kuş tutsa bile yine de telefondur. Telefon reklamı yapmak amacıyla insanları yanlış yönlendirme ihtimali olan haber yapmak haber7 ye yakışmamış. Bu haber haber değil, her yerinden Reklam akıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cezayı vatandaş kesecek! Erdoğan da talimatı verdi, Meclis'e geliyor
Süper Lig'e veda eden ilk takım belli oldu!