En tehlikeli savaş helikopterleri

Savaş üstüne savaş gerçekleştiği, terör eylemi üstüne terör eylemi düzenlendiği günlerde, milyon dolarlık savaş makineleri zorunlu hale geldi. Peki bunların en güçlüleri hangileri?

En tehlikeli savaş helikopterleri
En tehlikeli savaş helikopterleri
GİRİŞ 21.08.2010 17:00 GÜNCELLEME 21.08.2010 17:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 

Thomas More'un, her evin iki kapısının olduğu, insanların rahatça girip çıktığı "Ütopik" cennetinde veya Platon'un, evlenilecek kıza kadar belirtilen "Devlet" adlı eserinde yaşamıyoruz. Tam tersine petrol üstüne savaşların meydana geldiği, milyonların kanının döküldüğü ve seri katillerin cirit attığı bir dünyada yaşıyoruz.

 

Böyle bir dünyada, böyle şiddet dolu bir ortamda, savaş sektörüne trilyon dolarlar dökülmesi normal görünüyor. Sektörün, en önemli öğelerinden biri de savaş helikopterleri. Ülkemizde de, teröre karşı sıkça kullanılan bazı saldırı helikoptelerinin bulunduğu müthiş saldırı cihazlarını,teknoloji sitesi  ShiftDelete.Net editörleri araştırdı.

 

Longbow Apache

Üretim: Amerika
Hız: 393 kilometre/saat
Menzil: 470 kilometre
Maliyet: 15 Milyon Dolar
Silah Sistemi:  1× 30 × 113 mm (1.18 × 4.45 in) M230 Chain Gun (1200'lük), AIM-92 ATAS çift misil, Hydra 70 roket, AGM-114 Hellfire, AIM-9 Sidewinder, AIM-92 Stinger

 

 

Diğer helikopterleri görmek için tıklayınız

 

:: Sizce dünyanın en iyi saldırı helikopteri hangisi?


SDN - http://shiftdelete.net

 

YORUMLAR 1
  • whitefox 13 yıl önce Şikayet Et
    en iyileri arasında T-129 da olacak....apache ve mi-28 menzil bilgileri. yanlış,1000 km civarı dahili yakıtla menzilleri var,ayrıca çok ağır ve büyükler..eurocopter tigre dünyada pilot fırlatma koltuğu olan tek helikopterdir..tehlike anında pervane palleri fünyeyle uçurulup paçalanır,koltukla pilot tahliye edilir,bu iş 2 sn sürer..çinlilerinki kopya..:) 1960 model boeing chayen (çok üstün manevra kabiliyeti vardı,prototip olarak kaldı) ve boeing commanche karışımı..bence yerli taaruz helikopteri bittiğinde en iyi top 3 helikopterden olur..T-129,tigra,apache..en iyi 3 helikopter.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler