Güneş'le ilgili tüm bilgiler değişebilir!

Güneş'te 1 Ağustosta meydana gelen patlama üzerinde yapılan analizlerde, patlamanın, güneşin yarıküresini sardığı anlaşıldı. NASA ''güneş faaliyetlerine ilişkin eski fikirleri sarsabilir'' dedi

Güneş'le ilgili tüm bilgiler değişebilir!
Güneş'le ilgili tüm bilgiler değişebilir!
GİRİŞ 14.12.2010 05:02 GÜNCELLEME 14.12.2010 05:02
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Manyetik lifler ve patlamalar güneş küresini bir ağ gibi sararken, şok dalgaları ve tsunamiler tüm güneş yarıküresi boyunca yayıldı.

Bu faaliyetler Güneş'in uzaya, milyarlarca ton sıcak gaz taşıyan dalgalar göndermesine yol açtı. NASA sayfasındaki haberde, ''bu aktivite o kadar büyüktü ki güneş faaliyetlerine ilişkin eski fikirleri sarsabilir'' denildi.

Lockheed Martin'in Güneş ve Astrofizik Laboratuvarı'ndan Karel Schrijver, ''1 Ağustostaki bu olay, gözlerimizi açtı'' derken, ''böylece güneş fırtınalarının tüm güneş küresini sarabilen olaylar olduğunu gördük, bunların ölçeğiyle ilgili bilgilerimiz değişti'' dedi.

Güneş patlamalarının, Güneş üzerinde lokalize olmuş olaylar olmadığı, Güneş alevleri, tsunamiler ve Güneş'in koronal tabakasının yarattığı dev püskürmeleri içeren ''şiddetli olaylar konseri olduğunun anlaşıldığı'' ifade edildi.

Patlamayla ilgili haber ve görüntüler NASA'nın internet sayfasında, http://www.nasa.gov/mission_pages/sunearth/news/global-eruption.html bağlantısıyla izlenebiliyor.

Bu sayfaya konan video görüntüsünde patlamanın Güneş'in üst yarıküresi boyunca giderek nasıl yayıldığı görülebiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • şems-taban 13 yıl önce Şikayet Et
    Kainat LAMBASI ve SOBASI. Allahın mülkü o kadar geniştir ki kainatı bir saraya benzetirsek güneş, o sarayda bir lamba işlevini görmektedir.Hiç korkmağa lüzüm yok.her şey Yüce yaratıcının kotrölü ve iradesi içinde hareket halindadir.Güneş lambası da her bir lamba gibi o da sönecek,ikyametin kopuluşuyle ikiye ayrılacak.Nuru cennete,narı da cehenneme dökülüp ona tapanları yakacak.
    Cevapla
  • CENGAVER 13 yıl önce Şikayet Et
    Ne demiş Yüce Peygamber !. Onlar kitap yüklü eşeklerdir ! demiştir. Miraç a çıktıktan sonra sorarlar neler gördün Ya Rasülallah, O da neler görmedim ki ! der. Sizin güneşinizden daha parlak aylar, kardan denizler, insanların gelecek halleri, ancak Miraç hadisesi Evrendeki en hızlı hadiselerden biridir, bunu akılla bilimle açıklayamayız, çünki ışık hızı bile olsa milyarlarca sene sonra anca Evrenin geçiş kapılarına ulaşılabilir o da tüm korkunç ve geçilmesi imkansız olan engelleri geçilebilirse, demek ki bu olay olağanüstü bir şey..
    Cevapla
  • Orkun HANCI 13 yıl önce Şikayet Et
    Küçük Yıldız.... Gökyüzündeki yıldızlar arasında küçük bir yıldız güneş... Bir patlaması bu kadar konuşuldu... Allahım azametin karşısında sadece secde ederim.. Ve cehennnem daha korkutucu oldu gözümde..
    Cevapla
  • ALİ K.ÖNDER 13 yıl önce Şikayet Et
    DARWİN,İN TORUNLARI. Maymun soyundan geldiklerini iddia eden bu adamlar hiç bir halt bilmiyorlar sadece zanda bulunuyorlar ALLAH,I inkar için çıktıkları bu yolda daha çok şaşıracaklar ve gerçeği kabul etmek zorunda kalacaklar bu bilim şaklabanlarını boş verin KURAN,A dayanmayan hiçbirşeye inanmayın
    Cevapla
  • Kamil 13 yıl önce Şikayet Et
    ne sarsması. önce ilim diye kafadan sallıyorlar sonra yanılmışız diyebiliyorlar,bir kaç bilgiyle kainatı çözdüklerini zannediyorlar zavallılar,ama bizde de bunların her dediğini ayet gibi gören, kabul eden bir çok zihniyetin olduğu da bir gerçek,nasrettin hoca bunlardan çok daha bilgili ama bize fıkra diye anlatılıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!