Petrolü bitirecek devrim gibi yakıt!

Dünyaca ünlü iki İngiliz üniversitesinin ortak çalışması sonucu hidrojen bazlı yapay petrol üretildi. 3 ila 5 yıl arasında piyasaya sürüleceği açıklanan yapay yakıtın fiyatı da normal yakıt fiyatının çok çok altında...

Petrolü bitirecek devrim gibi yakıt!
Petrolü bitirecek devrim gibi yakıt!
GİRİŞ 30.01.2011 12:58 GÜNCELLEME 30.01.2011 12:58
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

İngiliz üniversitelerinden Oxford ve London College’ın ortak çalışması sonucu hidrojen bazlı yapay petrol üretildi.

Yaklaşık 3 ila 5 yıl arasında piyasaya sürüleceği açıklanan ürünün içinde çevreye zarar veren karbon gazının bulunmadığı, bu sayede sera gazı emisyonunun engellenmesine yardımcı olacağı kaydedildi. Bilim adamları yapay petrolü üretmek için hidrojeni küçük hava kabarcıklarının içine hapsederek sıvı gibi akmasını ve pompalanabilmesini sağladı.

Litresi 50 kuruş

Araştırmayı yürüten uzmanlardan Stephen Volker, “Yarattığımız mikro kabarcıklar sayesinde normal petrol ile çalışan otomobillerin depolarında hiçbir değişiklik yapılmadan bu yapay petrolü kullanabilmesini sağlıyoruz” dedi.

Testlerine devam edilen yapay petrolü üreten ekipte yer alan Prof. Stephen Bennington, “Hidrojen petrolden 3 kat daha fazla enerji üretiyor.

Yakıldığında ise zararlı gazlar yerine suya dönüşüyor” dedi. Araçların bir depo yapay petrolle 500 ila 650 kilometre gidebildiği ifade edildi. Yapay petrolün litresi ise 50 kuruş.

MİLLİYET

YORUMLAR 55
  • djamel 13 yıl önce Şikayet Et
    Barbaros Gülcan. eğer o dediğin zenginlikler bizim ülkemiz topraklarındaysa sen hiç kafanı yorma, stratejik nükleer gücü olan gavurların bu ülke topraklarına göz koyması için satılmış Türklere ihtiyacı yok, bodoslamasına dalıp elimizden alırlar:) hani birinci dünya savaşında yaptıkları gibi. çok zor, sıkar o biraz seslerini duyar gibiyim. bu sesler dünya gerçeklerini bilmeyen, kavrayamayan insanlardan çıkmaktadır:) gücü olan (ki bizim gücümüz yok) malını savunur, güçüz olan köle olur..
    Cevapla
  • Barbaros Gülcan 13 yıl önce Şikayet Et
    Bor İşleniyor 2. Afyon -Kütahya - Eskişehir üçgeninde tespit edilmiş olan ve 9 sene öncesinin piyasa değeri işlenmemiş ham hali ile 540 Trilyon Dolar olduğu tespit edilen Neptinyum ve Platinyum rezervleri tespit edildi. ABD dahil Hristiyan kulübü ülkelerin gözü bu rezervlerde. Çünkü bu madenler Uzaya uydu gönderen mekiklerin ateşleme ve yakıt ihtiyacı için zorunlu.Dünya rezervinin %92 si olduğu söyleniyor. Ülkemizde toprağın üstü Altın, altı Yakut Zümrüt. Uyanık olmak şart. İstikbal Ülkemizin olacak içerdeki hainler olmasa.
    Cevapla
  • Barbaros Gülcan 13 yıl önce Şikayet Et
    Serkan Sönmze kardeşe ve Bilmeyenler için. Bor un dünya rezervinin %80 i Ülkemiz topraklarındadır. 2003 senesine kadar çıkarılan Bor madeni işlenmemiş olarak Ham hali ile 1 Tonu 10 dolardan dışarıya satılmaktaydı. 2003 sonu 2004 başı (yanlış hatırlıyor olabilirm bilen varsa düzeltsin) itibari ile EtiBank tarafından işlenmeye başlaydı ve işlenmiş Bor maddesi olarak 1 kilosu 1000 Dolardan satılmaya başladı. Yani Bor artık işleniyor. Bunu yediremeyen batılılarda son 1 senedir Türkiye deki bor kalitesiz demeye başladı. Bor bizim istikablimizdir.Ayrıca..
    Cevapla
  • mortaReis 13 yıl önce Şikayet Et
    petrolle mi çalışıyormuş bu yakıt?.... petrolü tam olarak ne zaman bitirecekmiş söyleseydiniz ya ona göre stok yapardık bitmeden... 3-5 yıl çok geniş bir zaman dilimi...
    Cevapla
  • djamel 13 yıl önce Şikayet Et
    Arabistan. petrol ithal eder duruma düşmeden tepelenecektir. Müslüman ahali batı (Mekke Medine bölgesi) hapsedilecek, taliban tarzı demokrasi ile yönetilecek. ha aç insanlar demokrasi ile ne kadar yönetilir o sizin takdiriniz. doğu yani zengin yatakların olduğu bölge İran a devredilecektir. İran ki kendi toprağının zenginliğini batı için rezervde etmiştir, Arabistan daki rezervleri çok ucuz maliyete batı için koruyacaktır. Arabistan bunu batı için yapamaz mıydı peki? alışmış kudurmuştan beterdir:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!