1 milyon internet TV satacak

Elektronikte Avrupa'nın önde gelen firmalarından Vestel, geleceği internet tabanlı televizyonlarda görüyor.

1 milyon internet TV satacak
1 milyon internet TV satacak
GİRİŞ 05.05.2011 09:44 GÜNCELLEME 05.05.2011 09:44

Kenan Mehmetzade'nin haberi

Bu kapsamda internet TV için Avrupa'nın en büyük içerik sağlayıcısı Fransız Netrange ile anlaşan Vestel'in İcra Kurulu Başkan Vekili Turan Erdoğan, "Bu yıl 1 milyon internet TV ve ekipmanı satarak 2,5 milyar dolar ihracat hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

Manisalı Vestel, televizyonda internet ile savaşmak yerine ortak çözüm üretmeyi tercih ediyor. Avrupa'da bu yıl 1 milyon internet TV satmayı hedefleyen şirket, içerik konusunda Avrupa'nın her ülkesinde 100'ün üzerinde firmayla işbirliği bulunan Fransız Netrange ile anlaştı. Şirketin İcra Kurulu Başkan Vekili Turan Erdoğan, bu anlaşmanın da yardımıyla 2,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştireceklerini kaydetti.

Vestel, Avrupa'nın en büyük dijital yayıncılık fuarı olan Anga Cable'da 45 farklı ürün sergiliyor. Avrupa'nın dijital ürün pazarında yüzde 25 paya sahip şirket, içerik anlaşması ile de Avrupa'nın en büyük içerik havuzuna sahip firması konumuna geldi. Anlaşma gereği tık başına elde edilen geliri Fransız firmayla bölüşeceklerini aktaran Turan Erdoğan, "İlk olarak haziranda İngiltere'de satışa sunacağımız ürünü bu yıl başta Almanya, İspanya, İtalya olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinde piyasaya süreceğiz." dedi.

Toplam ihracatının yüzde 55'ini dijital ürünlerin oluşturduğu Vestel, İngiltere'de PVR'lı ürünlerde yüzde 40, HD ürünlerde ise yüzde 50 pazar payına sahip bulunuyor. Söz konusu anlaşma ile Vestel, uzaktan kumandayla internete bağlanma imkânıyla beraber TV üzerindeki web bağlantılı uygulamalar son kullanıcıya istediği içeriği (müzik, video, film vs.) istediği zaman internet üzerinden izleme fırsatı sunacak. Kaçırılan TV programlarını izleme imkânı veren 'tekrar izle' servisi, Facebook, Twitter gibi sosyal medya sitelerine erişim, hava durumu, spor, günlük haberlerin takibi, oyunlar, izle-öde sistemi gibi 100'ün üzerinde internet uygulaması bulunuyor.

Ayrıca Vestel, yerel pazar için kendi oluşturduğu ve şu an 20'ye yakın kanal ve uygulamanın yer aldığı portalı da bu hizmete dahil edecek. Vestel TV alan herkes ücretsiz olarak söz konusu portalı kullanabilecek. Vestel, portal sayesinde son kullanıcıya içerik sağlayarak internet TV ve setüstü kutu satışlarını artırmak niyetinde. Fuarda tanıtılan Android tabanlı cihazlar sayesinde ise TV üzerinden hızlı internet bağlantısı ve internet üzerindeki her türlü uygulamanın kullanılmasını sağlayacak olan Vestel, internet üzerinden arama yapabilmesi imkanı da tanıyor.

Yerli cepte devlet desteği şart

Yerli cep telefonu üretimi konusundaki Vestel'in hedeflerine değinen Turan Erdoğan, "Vestel olarak cep telefonu işini kesinlikle düşünüyoruz. Kolları sıvadık, şu anda fizibilite çalışmalarını yapıyoruz." dedi. Sadece teknoloji alanında değil, tüm sektörlerde dünya çapındaki markaların, geçmişinde mutlaka desteklendiğine dikkat çeken Erdoğan, "Cep telefonu konusunda da teşvik mutlaka olmalı. Dünyadaki dev şirketlerin hepsinin arkasında devletin teşviki, desteği hep olmuştur." diye konuştu.

Zaman

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...