Bu madde silikondan 30 kat daha hızlı

Manchester Üniversitesinin bilim adamlarının karbon üzerindeki çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bilim adamlarının en son keşfi olan çoklu karbondan oluşan grafit parçası günümüzde bilgisayar işlemcilerinde kullanılan silikon malzemeden yaklaşık 30 kat daha hızlı.

Bu madde silikondan 30 kat daha hızlı
Bu madde silikondan 30 kat daha hızlı
GİRİŞ 23.08.2011 14:13 GÜNCELLEME 23.08.2011 14:13

36 yaşındaki Konstantin Novoselov ve 52 yaşındaki Andre Geim adındaki İngiliz fizikçilerin geliştirdiği bu yeni yöntem sayesinde bilgisayarlarımız yakın gelecekte kat kat daha hızlı olacak.

 Bu yeni yöntem ile malzemenin iletkenliği hali hazırda bilgisayarlarımızın işlemcileri içerisinde kullanılan silikon malzemeden 30 kat daha iletken hale gelebiliyor. Bu yeni keşfedilen değerli yöntemi IBM ve diğer firmalar kendi bilgisayarlarında kullanmak istiyor.

 IBM ve diğer firmaların araştırmacıları bu yeni yöntem üzerinde çalışmaya başladılar bile. Karbon malzeme ile ilk wafer üretimi yapan firma ise IBM, IBM’in araştırmacısı Linyou Ming kendi keşiflerinin ilk olmadığını söylüyor fakat bu malzeme ile wafer üretimi yapan ilk firma olduklarını belirtiyor. Bu yeni yöntemi kendi teknolojilerine uyarlamak isteyen firmalar arasında IBM, Samsung, Amerika Uzay Dairesi Başkanlığı ve Amerika Deniz Kuvvetleri yer alıyor. Bakalım bu yeni karbon malzeme ile yapılmış yeni işlemcileri ne zaman raflarda göreceğiz.

Kaynak: Scroll

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'deki banka kartlarının sayısı nüfusun 5 katına çıktı
Reuters: Batı, Türkiye aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi