CERN'de ışık hızı aşıldı iddiası!

Avrupa Parçacık Araştırma Merkezi CERN'deki fizikçiler, atomdan küçük partiküllerin temel fizik yasalarına ters düşen biçimde, ışık hızını aştığını söylüyor.

CERN'de ışık hızı aşıldı iddiası!
CERN'de ışık hızı aşıldı iddiası!
GİRİŞ 23.09.2011 12:30 GÜNCELLEME 23.09.2011 12:30
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Uzmanlar, İtalya'da Alplerin kolu olan Apenin Dağları'nın altında bir laboratuardan 700 kilometre ötedeki diğer laboratuara fırlatılan nötrinoların hedefe saniyenin milyarda biri kadar önce vardığını hesapladılar.

15 bin defa ölçüm yapan bilimadamları sonucun kendilerini şaşırttığını, bu nedenle ABD ve Japonya'dan başka kuruluşlardan da bağımsız şekilde bu ölçümleri değerlendirmelerini istediklerini açıkladı. Araştırmacılar o zamana dek bu bulgulara temkinli yaklaştıklarını söylüyor. Albert Einstein'e göre hiçbir şey ışıktan daha hızlı hareket edemez.

Ancak doğrulandığı takdirde bu deney, Albert Einstein'in Özel Görelilik Kuramının bazı kısımlarını tersine çevirebilir, evrenin nasıl işlediğini açıklayan yasalar alt üst olabilir. Tüm modern fizik teorilerinin yeniden gözden geçirilmesini dahi gerektirebilir.

Bununla beraber araştırma grubu "sistematik hata" dedikleri durumun oluşması halinde istenildiği kadar ölçüm yapılsın, yine aynı hata, yani hız sınırının aşıldığı gibi bir izlenim elde edilmesi riski bulunduğunu, bu nedenle ölçümlerini kamuoyuna ilan ettiklerini bildirdi. Doktor Antonio Ereditato ve ekibi bu konuda üç yıldır araştırma yürütüyordu. Ereditato "Hayalim başka bir bağımsız deneyde de aynı sonucun alınması - o zaman rahatlayacağım" diye konuştu.

Ereditato, "Ama şimdilik hiç bir şey iddia etmiyoruz. Toplumun bu çılgın sonucu anlamakta yardımcı olmasını istiyoruz - çünkü bu çılgınlık ve elbette sonuçları da çok ciddi olabilir." dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • cengi-aver 12 yıl önce Şikayet Et
    einstein yazıklayanlara. Önce o adam kadar ortaya bi fikir sürün, sonra o adamı eleştirmeye bir nepze sahip olun.Bu arada einstein dedikleri hala doğru ve geçerlidir.
    Cevapla
  • cengi-aver 12 yıl önce Şikayet Et
    Ağzı olan konuşuyor. Hız sıralamasına baktığımızda sıralamada ,ışık hızı,elektrik hızı(bazıları bunu ışık hızı olarak kabul ederler),hayal ve ruh gelir.Bilimde ışınlanma mümkündür, evet ancak belli bir dalga boyundan sonra, zaten o dalga boyunda ise madde dediğimiz elle tutunan gözle görünen bir şey olmazsınız.Herşeyi maddiyatta arıyan bu batı zihniyetinin akılları gözlerinde olup,göz ise maneviyatta kördür.Yine de elemanlar okuyup araştırıp,deney yapıp bir şeyler bulmaya ve şu garip kainatın sırrını çözmeye çalışırken, yazıklar olsun yan gelip yatan müslümanlara.
    Cevapla
  • z ziyaretci 12 yıl önce Şikayet Et
    himmmmmmmm.............................. ....benim hayellerim herseyden hizli.!!....
    Cevapla
  • erhan ay 12 yıl önce Şikayet Et
    einsteinnin foyasi düstü insan hak olmayan ilimle 100 yillardir yanilabilir. einstein basit hesaplari bile yapamayan bir insan matematigi cok zayif böyle bir insanin varsayimlarina teorilerine insan kaniyor .atom parcalanamaz dendi parcalandi isik gecilemez dendi öyle bir gecildiki aklima meleklerin göz acip kapayincaya kadar bir insanin milyonlarca yil yürüyüp kat edebilecek mesafeleri kat etmesi geldi Eğer yerdeki ağaçlar hep kalem olsa deniz de mürekkeb, arkasından yedi deniz, Allahın kelimatı tükenmez, hakıkat Allah, azîz hakîmdir lokman süresi 27
    Cevapla
  • üye 12 yıl önce Şikayet Et
    bu bilim adamları ne kadar da cahilmiş. "Söylenenler doğru aşılalı çok oldu." Adamlar bu önemi bilgiyi gözden kaçırmışlar herhalde. Ayrıca adam kendi yaptığı deney hakkında bile sizin kadar kesin konuşamıyor. Einsteinistlerin korkusundan mıdır acep? :) Ne diyelim el insaf...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir