Apple satışlarda rekor kırdı

Yeni yılın ilk çeyreğine ait satış rakamlarını açıklayan Apple, rekor üstüne rekor kırdı. İlk çeyrekte 37 milyon iPhone satan firmayı durdurmak imkansız.

Apple satışlarda rekor kırdı
Apple satışlarda rekor kırdı
GİRİŞ 25.01.2012 09:08 GÜNCELLEME 25.01.2012 09:08

Son yılların fenomen markası Apple, satış rekorlarını kırmaya devam ediyor. 2012 yılının ilk çeyreğine ait satış rakamlarını açıklayan firma sevenlerini şaşırtmadı.

İlk çeyrekte 37 milyon iPhone satıldığını açıklayan Apple'da yüzler gülüyor. Bu rakam geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 128 artış anlamına geliyor.

Geçen Ekim ayında yeni telefonu iPhone 4S'i piyasaya süren Apple, bazı kesimler tarafından eleştirilmiş ve yeni telefonun beklentileri karşılamadığı iddia edilmişti. Ancak satış rakamları bunun tam tersini gösteriyor.

Firma sadece iPhone değil tablet bilgisayarı iPad cephesinde de rekor kırdı. Bu çeyrekte 15.43 milyon adet iPad satan Apple'da bir önceki yıl aynı dönemde 7.3 milyon satış olmuştu. Bu da yüzde 111'lik artış anlamına geliyor.

Bilgisayar tarafında da yüzü gülen Apple, ilk çeyrekte masaüstü ve dizüstü kategorilerinde toplamda 5 milyon bilgisayar sattı. Bu rakam bir önceki yılın aynı döneminde 4.1 milyondu.

Firmanın düşüş kaydettiği tek alan ise iPod satışları oldu. Zaten son yıllarda iPhone'un müzik kabiliyetlerinin artması bu MP çaların satışlarının düşmesine de yol açmıştı. Bu çeyrekte 15 milyon iPod satan (bütün versiyonlar dahil) Apple'da bu rakam geçen yılın aynı döneminde 19.4 milyondu.

iPhone 4S hakkında herşey bu haberimizde.  

:: Rakamları nasıl buldunuz?

ShiftDelete.Net

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!