Android'de de güvenlik açığı var

Geçtiğimiz günlerde The New York Times gazetesinin ortaya çıkardığı iOS işletim sistemi açığının ardından, aynı problemin Android işletim sisteminde de yer aldığı belirtildi.

Android'de de güvenlik açığı var
Android'de de güvenlik açığı var
GİRİŞ 02.03.2012 14:37 GÜNCELLEME 02.03.2012 14:37

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde size iOS işletim sisteminde yer alan ve uygulamaların bulunduğunuz yer bilgisini almak için izin isterken, tüm fotoğraflarınıza ve kontakt listenize ulaşabilmesine yol açan bir hatadan bahsetmiştik.

ShiftDelete.Net'in haberine göre, bu hatayı ortaya çıkaran The New York Times gazetesi, Android işletim sistemi için de aynı hatanın yer alabileceğinden şüphelenerek test etmeyi denemiş.

Testin sonucunda ortaya uygulamaların yer bilgileriniz için izin isterken yine tüm bilgilerinize direkt olarak ulaşabildiği ortaya çıkmış.

Android için basit bir zaman uygulaması yazan editörler, uygulamanın size en ufak bir bilgi dahi vermeden tüm fotoğraflarınıza ve kontakt listenize ulaşabildiğini ve hatta bu bilgileri internet sitelerinde paylaşabildiğini görmüş.

Daha önce de söylediğimiz gibi çoğu işletim sisteminde bu tarz problemlerin olması normal.

Apple gibi Google'da artık yazılan uygulamaların izinlerini denetlemeye başladığından yakında güvenlik problemi ortadan kalkacaktır.

Tabii masaüstü bilgisayarlarınız için bu tarz bir korumayı ancak ekstra programlar yardımıyla yapabileceğinizi de hatırlatmamız gerekiyor.

iPad ve iPhone aksesuarlarına buradan göz atabilirsiniz.

ShiftDelete.Net

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak