Esrarengiz gökcismi Rus Topol füzesi çıktı

Rusya'nın önceki gece fırlattığı Topol-M model kıtalararası füze, İsrail, Türkiye, Ermenistan, Lübnan ve Kafkaslar'da esrarengiz ışık olarak görülürken, paniğe neden oldu.

Esrarengiz gökcismi Rus Topol füzesi çıktı
Esrarengiz gökcismi Rus Topol füzesi çıktı
GİRİŞ 09.06.2012 09:07 GÜNCELLEME 09.06.2012 09:13
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Rus basınına göre; Rusya'nın Astrahan ve Kuzey Kafkasya bölgeleriyle İsrail ve Lübnan'da halk sokağa çıkarak esrarengiz ışığı görüntülemeye çalıştı. İsrail bilim adamları, ışığın Rus füzesi Topol-M'lerin yansıması olduğunu iddia etti.

KAZAKİSTAN'DAKİ HEDEFİ VURDU

Rus Savunma Bakanlığı konuyla ilgili "Başka ülkelerde vatandaşların ne gördüğünü bilemiyoruz. Ama bizim füze denememiz başarılı geçti" açıklaması yaptı. Rus basınına göre, ışık Ural bölgesinde de görüldü. Haberlerde, "Vatandaşlar esrarengiz ışığı UFO sandı" denildi. Astrahan'daki Kapustin Yar poligonundan fırlatılan füzenin, Kazakistan'daki hedefi başarılı şekilde vurulduğu kaydedildi. Rusya geçtiğimiz yıl 3 Kasım'da Topol model kıtalararası füze denemesi gerçekleştirmişti. 1985'te üretilen RS-12M Topol füzeleri, 550 kilogram ağırlığında tek nükleer başlık taşıyor ve 10 bin kilometre menzile kadar ulaşabiliyor.

'BOĞAZIMIZ YANDI, MASKE TAKTIK'

Türkiye 'nin özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinden gözlemlenen cisim, vatandaşları heyecanlandırdı. Görgü tanıklarının anlatımına göre; ışık önce yuvarlak sonra üçgen bir şekle büründü. Bazı vatandaşların "Boğazımız yandı" demesi, cismin alev almış bir uydu ya da füze olabileceği tezini kuvvetlendirdi.

BİTLİS

Şehİr merkezi ile Ahlat, Adilcevaz ve Tatvan'da kuzey istikametinde bir anda yuvarlak beyaz bir ışık belirdi. Işık topu, bir üçgen halini aldı ve yine beyaz bir bulut şeklinde dağıldı. Olaya Tatvan'da şahit olan vatandaşlar, ışığı ilk gördüklerinde çok şaşırıp korktuklarını söyledi.

HAKKÂRİ

Saat 21.00 sıralarında gökyüzünde beliren ışık, aniden büyüdü. Gözle görülebilir büyüklükteki ışık beyaz bir dumanla dönmeye başlayarak kalp şeklini aldı. 10 dakika gözlenen olay daha sonra son buldu. Cismi cep telefonları ile görüntülemek isteyen vatandaşlar, hava karanlık olduğu için bunu başaramadı.

VAN

Akşam saatlerinde Erciş ilçesinin kuzey istikametinde bir anda beyaz bir ışık belirdi. Bir süre hareketsiz duran ışık topu, önce üçgene dönüştü, ardından da beyaz bir bulut şeklinde dağıldı. Bazı vatandaşlar, yaklaşık 5 dakika süren olayın ardından boğazlarının yandığını, bu yüzden maske ile dolaştıklarını belirtti.

Sabah

YORUMLAR 13
  • ziza 11 yıl önce Şikayet Et
    rusyadan selam olsun ortadoğuya. çok çalışmak lazım çook..
    Cevapla
  • samet demir 11 yıl önce Şikayet Et
    rusyanın özel silahı ama topol değil (2). eğer video paylaşım portalında 07.06.2012 ufo diye aratırsanız, çin, israil ve zerbeycan'da kaydedilen görüntüleri izlerseniz, bu şeyin sıradan bir füze olmadığını görebilirsiniz. helezon şeklinde hareket ediyor ve bir gaz bulutu ile birlikte ilerliyor. böyle bir şey nükleer füzede olmaz, çünkü nükleer silah patlarsa kendini de patlatır. özellikle çin ve israil'de çekilen görüntüler örttüşüyor. çin'deki görüntü daha eski, daha anlaşılır ve bir amatör tarafından kaydedilmiş. füze şehrin bir kenarından adeta yerden ateşleniyor, daha sonra helezonik ışık huzmesine dönüşüyor. görüntünün geri kalanı israil'de geçen gece çekilenle aynı. bu da bu silahın daha önce çin'de de bulunduğunu gösteriyor. birisi önce keşfetmiş ama birbirleriyle paylaştıklarını ya da istihbaratla diğerinin edindiğini görüyoruz. bu muazzam enerji taşıyan silahın patlamasıyla o gün depremler meydana oldu
    Cevapla
  • samet demir 11 yıl önce Şikayet Et
    rusya'dan gözdağı ama topol füzesi değil. bir çok ülkede görülen bu olayı bir çok kaynaktan izledim. ortada 2 durum var. birisi topol füzesinin kazakistana deneme atışı. ancak diğeri sıradan bir füze değil, çok farklı bir teknoloji. gözlendiği yerler, rusyanın güneyi, azerbeycan, ermenistan, israil, türkiye ve ortadoğunun bir kısmı. bu şey her neyse nükleer ya da daha üst bir teknoloji. bu şey yüksekte patladığı için sınırlı etkisi oldu. ancak yerde patlasaydı milyonlarca insan ölebilirdi. zaten bu kadar ülkeden görülebilmesi bu parlayan ve patlayan şeyin ne kadar büyük bir enerji taşıdığını ortaya koyuyor. bunun en mantıklı açıklaması şudur: kazakistan'daki füze denemesiyle maskelenen, gerçek silahın gösterildiği bir göz dağı. yani ruslara böyle bir silahtan sorsak bize hayır diyeceklerdir, biz topolu denemiştik. hayır hayır. füzeyi ortadoğu'da patlatarak göz dağı verdiler. işte iran'ın kastettiği ölümler olması hadisesi budur.
    Cevapla
  • Murat Taner 11 yıl önce Şikayet Et
    havasahamızdan geçmiş mi?. hava sahamızdan izinsiz geçemez. eğer hava sahası ihlali olmuş ise hava savunmamızı iyice bir gözden geçirmemiz gerek. ayrıca radarlarımızda mutlaka tespiti yapılmıştır. silahlı kuvvetlerimizden de bir açıklama yapılması iyi olur.
    Cevapla
  • mahmut 11 yıl önce Şikayet Et
    türkiyeden misilleme . rusya milli takımı kazandıya havai fişektir o hemen abartmayın bizdede magandalar havaya kurşun sıkıyo demekki büyük ülkelerde galibiyet böyle kutlanıyo :):)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak