HTC'nin yeni amiral gemisi droid DNA

Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC'nin piyasaya sunduğu en son model Droid DNA, Android tabanlı telefonların en iyilerinden biri olarak kabul ediliyor. Telefon, LG ve Google'ın sunduğu Nexus 4 ve Samsung'un Galaxy Note II telefonlarına en iyi rakip olarak gösteriliyor.

HTC'nin yeni amiral gemisi droid DNA
HTC'nin yeni amiral gemisi droid DNA
GİRİŞ 14.11.2012 22:21 GÜNCELLEME 14.11.2012 22:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Adından da anlaşılacağı gibi farklı bir 'DNA'sı bulunan Droid DNA, 1920x1080 çözünürlüğe sahip olan ilk akıllı telefon. Droid DNA'nın 1080 piksel olan ekranı 12.7 cm genişliğinde.

Droid DNA'ya kıyasla Nexus 4 11.9 cm ekran genişliğine ve 1280x768 çözünürlüğe, iPhone 5 ise 10.1 cm ekran genişliğine ve 1136x640 çözünürlüğe sahip.

Droid DNA, sahip olduğu SuperLCD 3 teknololojiyle 1080p full HD özelliğini bir araya getirince, son derece canlı ve kaliteli renkler ve görüntü sağlıyor. Ancak telefonun tek iddialı olduğu konu ekranı değil. Dört çekirdekli 1.5GHz Snapdragon işlemci kullanan cihaz, 2GB RAM'e sahip. Aynı zamanda süper hızlı veri transferi teknolojisi LTE (Long Term Evolution) bulunduruyor. Bekleneceği gibi, Droid DNA Android'in en son versiyonu olan Jöleli Fasulye (4.1) işletim sistemi ve HTC'nin Sense 4 + kullanıcı arayüzü kullanıyor.

KAMERA İÇİN YENİ YAZILIM VE DONANIM
HTC'nin bir önceki modellerine göre Droid DNA'da yaptığı bir diğer önemli değişik, yeni kamera yazılımı. HTC'nin kendi teknolojisi olan ImageSense yazılımı ve donanımını kullanan kamera, optik özelliklerini güçlendirdiği gibi, bazı yeni fotoğraf içerikleri kazandırmış. Örneğin kameranın gezi modu, kamerayı kilit tuşuna basarak aktif etmemizi sağlıyor. Böylece, bir yerleri gezerken ani bir kare yakalamak isterseniz hemen kamerayı çalıştırabiliyorsunuz.

Droid DNA'nın ön panelindeki 2.1 mega piksellik kamera, 88 derecelik ultra geniş açıya sahip bir lens kullanıyor. Auto Portrait yazılımı, kendi fotoğrafınızı çekerken geri sayım yapıyor, böylelikle saçınızı düzeltmeye, dişinizde yemek artığı olup olmadığını kontrol edebiliyorsunuz.

KAYNAK: NTVMSNBC
YORUMLAR 1
  • ersan yaka 11 yıl önce Şikayet Et
    htc güncelleme vermiyor dikkat. htc piyasaya çıkardığı telefonlara güncelleme verme konusunda en sıkıntılı firma. daha 1 sene olmadan 1.500 tl'lik telefonuna yeni android güncellemelerini vermiyor. hatta vereceğim dediği telefonları için son dakikada "kusura bakmayın buna da veremiyoruz" diyebiliyor. htc desire hd modelini araştıranlar daha iyi anlayacaklardır...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!