520 milyon yıllık fosil bulundu

Arkeologlar, Çin'de yapılan kazılarda dünyanın en eski canlılarından birine ait fosil buldu.

520 milyon yıllık fosil bulundu
520 milyon yıllık fosil bulundu
GİRİŞ 28.02.2013 15:31 GÜNCELLEME 28.02.2013 15:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bilim insanları, Çin'in güneybatısında yaklaşık 520 milyon yıl önce yaşamış bir deniz canlısının fosilini buldu.

"Nature" dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, şimdiye kadar bulunan en eski kalıntılardan biri olan fosilde, "fuxhianhuiid" adı verilen eklem bacaklının beslenme ve sindirim sistemleri görülebiliyor.

Daha önce bulunan "fuxhianhuiid" fosillerinde, canlılar başaşağı konumda fosilleştiği için içorganlar görülemiyordu.

Bilim insanları, en ilkel sinir sistemine sahip canlının deniz tabanında sürünerek yaşadığını tahmin ediyor.

Canlının kafasının altında, yakaladığı hayvanları ağzına götürüp yiyebilmesine yarayan ilkel organlar bulunuyor.

Cambridge Üniversitesi'nden Javier Ortega-Hernandez, Çin'in Şiaoşiba bölgesinde bulunan fosilin kabuklular ve böcekleri de içeren eklem bacaklılar türünün gelişimine ışık tutabileceğini açıkladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Mehdi Talebesi 11 yıl önce Şikayet Et
    @sabit kal.... Güzel diyosunuz ama 21.yy da herşey bilim ile ispat edilebilir duruma geldi, rabbimizin varlığından, ruhun varlığına kadar burada yapmamız gereken, bilimsel çalışmaları insanlara anlatmaktır....Ancak buna itibar ederler, kabul etmeselerde vicdanen kabul ederler asla kaçamazlar..
    Cevapla
  • Sabit Kal 11 yıl önce Şikayet Et
    Batı insanının adetindendir, kendisinden olmayan herşeyin önüne 'ilkel' kelimsi getirir, ilkel insan. ilkel böcek, ilkel kültür yapar. Halbukı onun ataları ağaçlarda yaşarken bu ilkel insanlar binlerce yıllık kültürün sahipleriydi, milyonlarcası bir şehirde yaşardı. O zamanlar Avrupa'nın en büyük şehri 2 bin (iki bin) kişiden oluşuyordu ve caddeleri, sokakları çamurdandı. Şimdi silahı icad etti ve bir çok kültürü yok edip miraslarını kaçırdığı için kendisi 'modern' oldu, diğerleri 'ilkel'. Aynı bakışaçısını böceklerede, sürüngenlerde vs. uyarlaması cibilliyetindendir. Halbuki bilirki, birçok şeyin ilkeli olmaz, sindirim sistemi ya külliyen vardır, yada hiç olmaz, göz ya külliyen vardır yada hiç olmaz, duyu organları ya tümden vardır, yada yarım yamalak olmaz. Ama organlarını yok pahasına kaçırıp kendi insanına monte eden Batılı, fakir yaptığı milletlere ilkel derken, aynı kan guruplarına sahip olduklarında yine bedavaya aldığı insanlara ilkel der, bu onun iliklerinde varda ondan.
    Cevapla
  • Mehdi Talebesi 11 yıl önce Şikayet Et
    Yapmayın Haber7.... Haber7 bari siz yapmayın hele bi haberi okuyun.............."Bilim insanları, en ilkel sinir sistemine sahip canlının deniz tabanında sürünerek yaşadığını tahmin ediyor.Canlının kafasının altında, yakaladığı hayvanları ağzına götürüp yiyebilmesine yarayan ilkel organlar bulunuyor."520 milyon yıl önceki dönem kambriyen dönemidir ve bu dönemde tüm dünya ve bilim tarafından kabul edilen "tüm canlıların aynı anda hiç bir ara geçiş formu olmadan birden bire ortaya çıkması" budur.Dolayısıyla nasıl ki bugün yaşayan canlıların fosilleri 520 milyon yıl önceki ile aynı ise, 520 milyonm yıl önce yaşayan bu canlınında tüm sistemleri Allah (cc)'ın "Ol" emri ile kusursuzca yaratılmıştır..............Mümin Suresi 68. Ayet-Dirilten ve öldüren O’dur. Bir işin olmasına hükmetti mi, ona yalnızca: Ol der, o da hemen oluverir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası