Ucuz iPhone bize yine pahalı

Apple'ın 'ucuz' iPhone olarak akıllı telefon pazarına giriş yaptığı 'iPhone 5C'nin fiyatı beklentilerin üzerinde kaldı.

Ucuz iPhone bize yine pahalı
Ucuz iPhone bize yine pahalı
GİRİŞ 12.09.2013 11:47 GÜNCELLEME 12.09.2013 13:14
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Uzun zamandan beri konuşulan Apple'ın ucuz iPhone modelinin fiyatı hayal kırıklığı yarattı. Açıklanan fiyatlara göre iPhone 5C'nin kontrasız fiyatı üst seviye iPhone modelinden sadece 100 dolar daha ucuz olduğu görülüyor. Türkiye fiyatı ise 1900 TL civarı olması beklenen iPhone 5C'nin, kontratlı fiyatının iPhone 5S'ten ise aylık 16 lira daha ucuz olacak.

100 TL'LİK FARK PEK CAZİP DEĞİL

Apple'ın kendi sitesinde açıkladığı fiyatlara göre kontratsız iPhone 5C modeli 549 dolardan satışa çıkıyor. Dün tanıtılan ve parmak izi tanıma teknolojisine sahip olan iPhone 5S'in ise kontratsız fiyatı 649 dolar olarak belirlenmiş durumda. İki cihazı özellikleri ve kalitesi bakımından incelendiğinde aradaki 100 dolarlık farkın iPhone 5C'yi kullanıcılar açısından cazip hale getirmediği belirtiliyor. Türkiye'ye gelen tüm iPhone modellerinin satışı fiyatı 2 bin 199 TL olarak belirleniyordu. Yapılan hesaplamalara göre ABD'deki kontratsız satış fiyatı 549 dolar olan iPhone 5C'nin Türkiye satış fiyatı bin 900 TL ile 2 bin TL arasında yer alacak. iPhone 5S ile iPhone 5C arasındaki fiyat farkı hemen hemen 200 TL ile 300 TL arasında olacak.

KONTRATTA 16 TL FARK

iPhone 5C'nin 32 GB kapasiteli modeli ise iPhone 5S'in 16 GB'lık modeli ile aynı fiyata denk geliyor. 649 dolara iPhone 5C 32 GB satın alan bir kullanıcı aynı fiyata iPhone 5S sahibi de olabiliyor. Bu yüzden dolayı ucuz iPhone modelinin özellikle Türkiye'deki kullanıcılar açısından cazip bir seçenek olmayabilir.

Kontratlı iPhone modellerinin ödemeleri arasındaki fark da Türkiye'deki kullanıcıları memnun etmeyebilir. Mobil operatörlerin paketlerine göre değişen fiyatlarda ucuz iPhone ile iPhone 5S arasında 16 ile 20 TL'lik fark olması bekleniyor.

EN BÜYÜK FARKLARI PARMAK İZİ VE 64 BİT İŞLEMCİ

iPhone 5C ile iPhone 5S arasında malzeme kalitesi olarak ciddi farklar olsa da özellik bakımından hemen hemen birbirine benziyor. Her iki cihazın, ekran ve kamera çözünürlüğü, video kalitesi, bağlantı tipi ve işletim sistem sürümü gibi birçok birbirine çok yakın durumda. İki cihaz arasındaki en büyük farkların başında parmak izi tanımlama sistemi bulunuyor. Güvenlik önlemine karşı alınan bu özellik cihazın 'home' yani menüye dönüş tuşunun altında yer alıyor. Bu özellik iPhone 5C'de bulunmuyor. Bunun yanı sıra iPhone 5S'in altın renkli alüminyum gövdesi iPhone 5C'ye fark atan özellikler arasında bulunuyor. Ancak dün yapılan lansmanda iPhone 5C'nin plastik bir gövdeye sahip olmasına rağmen kaliteli bir his yarattığı ileri sürüldü.

YORUMLAR 7
  • bekir terzi 10 yıl önce Şikayet Et
    ibrahim bey. ben yanlış bilgi vermiyorum. s2 kullanıyorum illegal bir yola başvurmak yok. iphon düşmanıda değilim ama o telefonun sırf tipine ve havasına heveslendiğinizi unutmayın. zaten bende ilk yorumumda havası var diye yazmışım. inatla anlamak istemediğiniz nokta ise küçük değişimler ve büyük paralar. bu gün s2 s3 ve s4 özellik açısından birbirlerinin iki katı gelişmiş. ama iphoneda 4 ten beridir aynı terane. samsungunda 32 gb 64 gb modelleri var ama fiyat farkı apple daki gibi 500 tl gibi bi astronomikliğe ulaşmıyor. her telefonun kendine özgü avantaj-dezavantajları var. androidte fazlalık program olabilir ok. apple da ise tonla eksiklik olduğunu unutmayalım. garantiden düşme meselesine hiç girmeyin türkiyedeki iphoneların %50 kısmı pasaport kayıtlı olduğunu unutmayın. samsung bile bu konuda apple ile yarışamaz. ben telefona yorum yazmışım sen bana yazmışsın demek ki bir derdin var...
    Cevapla
  • ibrahim atalay 10 yıl önce Şikayet Et
    Bekir bey bir yerimize bişey olduğu yok.. Bu konuda insanları yanlış yönlendirecek yorumlar yapmanız beni rahatsız etti.Sizin 1600liraya alacağınız s4'ün piyasa fiyatı ne kadardı onu bir öğrenin ve jelly bean sürümü hakkında küçük çaplı bir araştırma yapın ve 16gb 64 gb modeller neden satılıyor bunu anlayın.Mİllet bas bas bağırıyor samsung s4 16 gb içinde ki lüzumsuz app'ler,gereksiz touchwiz ve büyük boyutlu os yüzünden kullanıcıya depolama alanı kalmıyor diye.Hadi aldın diyelim 32gb micro sd kart ne işine yarayacak? Sadece fotoğraf ve müzik kaydedebilirsin.Ancak illegal yollar ile o dediğin yapılabilir.O yollara başvurduğunda da cihazınız garanti dışı kalır.İphone 5s Türkiye piyasasına girdikten sonra fiyatı 2200-2400 arası sabitlenecektir ve takip eden 6 ayda 2000 tl seviyelerine inecektir.Türkiyede ki otmobil fiyatlarına kimsenin itirazı yok,millet gözünü IPhone dikmiş.
    Cevapla
  • bekir terzi 10 yıl önce Şikayet Et
    ibrahim bey. ya anlamıyorsunuz veya anlamak istemiyorsunuz. iphone amerikada 300 dolara satılırken bizde 2000 tl den pahalı satıldı. şuanda iphone 5s 16gb için biçilen fiyat ise 799 dolar. ben türkiyeden an az 2700 tl olacağını düşünüyorum. samsun s4 ise 1600 tl ye kadar bulunabiliyor. ve siz diyorsunuz 4s 64 gb 5s den pahalı diye peki hiç sorguluyormusunuz 64 ve 16 gb arasındaki fiyat farkı ne kadar kabul edilebilir. bu gün en eski amiral gemilerinden samsung s2 telefonuma 64 gb micro sd takıp kullanıyorum. bana 64 gb telefon yaptı diye fiyatı neden 500+ tl artıyor aklın mantığın bunu alıyormu. işte ben bundan bahsediyorum her modelde aynı zıvanalar. iphone 4-4s alın daha ucuza eyvallah çünkü fiyatları artık ederine düştü. ama sırf heves uğruna 5s almaya çalışmak israftır. deymez diyorum... benim dediklerim seni bağlamıyor ki çıkıp kendini yırtıyorsun...
    Cevapla
  • ferhat T 10 yıl önce Şikayet Et
    Bende İphone 4 Kullnıcısıyım . Bazı arkadaşlar iphone kullanıcılarının kibirli ve kendini beğenmiş olduğunu söylüyor bunları neye dayanarak söylüyorlar anlamıyorum ,İphonu tercih etmemin nedeni telefonun çok kullanışlı olması ve kaliteli olması kibar gözükmesi beni etkiliyor ve ben iphone kullanıcılarında kibir görmüyorum ve arkadaşlarımda da böyle kibir denen illete kötü karaktere rastlamadım bu düşüncelerden vazgeçin derim ve de bu yeni İphone' larda kendini aldırtacak bir özellik yok mesela büyük bir ekran en çok beklediğim özelliklerden bir sürü var mesela favori telefonum HTC ONE VE SONY XPERİA Z1 bunlardan bir kaçı boşuna ikibin küsür para harcamayın tellere yazık paranıza arkadaşlar saygılar
    Cevapla
  • ibrahim atalay 10 yıl önce Şikayet Et
    Hakaret etmeden yorum yazılamıyor mu?. Sadık bey; Ben İphone kullanıcısıyım ve sandığın gibi de aptal değilim.Kulaktan dolma sözlerle yorum yapmak yerine biraz araştırsan gerçeğin ne olduğunu görürsün.Teknolojiden anlamak sadece android os'li bir smartphone kullanmak ise evet ben teknolojiden anlamıyorum.Unutma ki Apple olmasa smartphone diye birşey olmayacaktı. Geliştiricelerin büyük çoğunluğu ios için yazılım geliştiriyor,sizce neden? Teknolojisi bir işe yaramadığı için mi? Bekir bey; Sizin de telefon fiyatlarından haberiniz yok anlaşılan.Aynı özelliklerde ya da İphone 5s'e rakip sayabileceğiniz S4 2000 liradan piyasaya çıktı Htc one ise 2200 tl'den satışa sunuldu.İphone 5s 4000 lira mı? Bir de 4s ile 5 arasında nasıl bir fark olması gerekiyordu ki bu arkadaşlar beğenmedi? 4s'in 64gb'lık modeli yeni çıkan 16 gb İphone 5'ten pahalı olduğunu biliyor musunuz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini