'2014'te 1 milyar Android satılacak'

Yeni bir araştırma, Android işletim sistemi kullanan mobil cihaz satışlarının yeni yılda 1 milyara ulaşmasını öngörüyor.

'2014'te 1 milyar Android satılacak'
'2014'te 1 milyar Android satılacak'
GİRİŞ 09.01.2014 09:29 GÜNCELLEME 09.01.2014 09:29

Akıllı telefon piyasasında payını geçtiğimiz yıl yüzde 80'in üzerine çıkaran Android, 2014'te de Google'ın yüzünü güldürecek. Yeni bir araştırma, Android işletim sistemi kullanan mobil cihaz satışlarının yeni yılda 1 milyara ulaşmasını öngörüyor.

Google, 2014'te mobil işletim sistemi piyasasının yüzde 45'ini ele geçirebilir.

Gartner araştırma şirketinin araştırmasına göre, 2014'te Android tabanlı akıllı telefon ve tablet satışları ilk kez 1 milyara ulaşacak.

Gartner, akıllı telefon ve tablet piyasasında iOS'in önüne geçen Android'in büyümesinin yavaşladığını, ancak Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan piyasalarda yayılmaya devam edeceğini belirtti. Şirket, 2017 itibariyle Android'in küresel piyasalardaki payını en az yüzde 75'inin gelişmekte olan ülkelerden geleceğini belirtti.

Google her ne kadar mobil dünyasında Apple'ın önünde olsa da, Android cihazların daha ucuz olması nedeniyle elde ettiği kar rakibine kıyasla daha düşük kalıyor. Dahası, Android'in Samsung'a olan bağımlılığı, Google'ın kazancını filtreden geçiriyor.

Yine de google mobil reklamcılık alanındaki güçlü kanallarıyla bu alanda en fazla gelir elde eden şirket konumunda. Teknoloji devi, sadece 2012 yılında küresel mobil gelirlerin yarısından fazlasını toplamış ve 4.6 milyar dolar kazanmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü