iPhone 6 ve Safir ekran özellikleri

iPhone 6'da kullanılacağı konuşulan safir ekranlar, neden bizi bu kadar heyecanlandırıyor?

iPhone 6 ve Safir ekran özellikleri
iPhone 6 ve Safir ekran özellikleri
GİRİŞ 18.03.2014 04:55 GÜNCELLEME 18.03.2014 04:55

Safir ekranlarla ilgili bugüne kadar birçok söylenti duyduk. Özellikle iPhone 6'nın böyle bir ekrana sahip olacağı söyleniyor. Apple'ın safir ekran üreten bir firmayı satın alması, bu yöndeki söylentileri iyice güçlendirmiş durumda.

Safir tam olarak nedir?

Safirin ne olduğunu çoğu kişi bilir. 2010 yılında Prens William'ın Kate Middleton'a verdiği nişan yüzüğündeki o çok güzel mavi değerli taş...

Peki değerli bir taş neden ve nasıl, geleceğin ceplerinin ekranı olarak kullanılacak?

Neden safir?

Bunun cevabı, safirin sadece değerli bir taş olmaktan çok daha fazlası olması. Safir, alüminyum oksidin kristalleşmiş bir hali. Taşıdığı demir ve titanyum element parçaları sayesinde de o doğal mavi rengini kazanıyor.

Neden telefonlara uygun?

Safirin işlenerek kullanılması ilk defa yaşanan bir durum değil aslında. Tag Heuer'in tüm saatlerinde kullanılmasının yanı sıra, askeri araçlarda şeffaf zırh olarak da kullanılıyor.

Bilindiği gibi evrende elmastan sert bir madde bulmak oldukça zor. Moh ölçeğinde elmas, en sert madde kabul ediliyor. Safir ise bundan yalnızca bir derece daha yumuşak. Yani safir, sıradan bir cep telefonu camından çok daha dayanıklı.

iPhone 6 yeni sensörlerle daha akıllı olacak!

Bir sonraki iPhone, yeni dedikodulara göre bu sensörlerle beraber gelecek!

iPhone 6'yla ilgili bilgi akışı, Apple'ın bir sonraki telefonu hakkındaki fikrimizi her geçen gün netleştiriyor. En son haberler ise iPhone 6'nın birkaç yeni sensörle geleceğini söylüyor.

ESM-China baş haber analisti Sun Chang Xu'nun iddiasına göre iPhone 6, basınç, nem ve sıcaklık sensörleriyle beraber gelecek. Apple'ın çok konuşulan iWatch'i de bu sensörlerin bazılarıyla ve bir tansiyon ölçme sensörüyle gelebilir.

Geçtiğimiz günlerdeki bir sızıntı, iOS 8'in yeni bir fitness uygulaması olan Healthbook'la gelebileceğini göstermişti. Bu yüzden iPhone 6'da yeni çevresel sensörlerin bulunması şaşırtıcı olmayacak.

Bu arada Samsung'un bir önceki amiral gemisi Galaxy S4'ün basınç ölçer, nem ölçer ve termometre gibi sensörlerle geldiğini söyleyelim.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...