BlackBerry kan kaybediyor

Kanadalı mobil cihaz üreticisi Blackberry, kan kaybetmeye devam ediyor.

BlackBerry kan kaybediyor
BlackBerry kan kaybediyor
GİRİŞ 24.03.2014 13:45 GÜNCELLEME 24.03.2014 13:45

BlackBerry'nin ürün geliştirme ve kablosuz teknoloji bölümünden 120 kişi, daha önce alınan ve bu yıl mayıs ayına kadar tamamlanması planlanan personel azaltımı kararı çerçevesinde işten çıkarıldı.

Çıkarılan işçilerin bazılarının ABD, büyük kısmının ise Waterloo kentindeki iki nolu binada görev yapan ekipten olduğu bildirildi. Yapılan tek açıklama, "BlackBerry, yeniden karlılığa dönebilmek ve zorunlu operasyonel hedeflerini yakalamak için kaynaklarını optimize etmek adına zor bir çalışma yürütüyor." ifadesi oldu.

BlackBerry ayrıca, şirket bilançosunu sağlamlaştırma amaçlı planın bir parçası olarak Kanada'daki gayrimenkullerinin büyük çoğunluğunu satmak için anlaşmaya vardı. 279 bin metrekare'den fazla alanını satacak olan şirket, alıcı ve fiyat konusunda ise bir bilgi paylaşmadı.

MÜLKİYETLER SATIŞTA

CEO ve yönetim kurulu başkanı John Chen ise konu hakkında şunları söyledi; "Kanada'daki mülkiyetlerimizin başarılı satışı, bize operasyonel verimlilik hedefimize ulaşmada ve doğru hareket etmemizde yardımcı olacak."

Gayrimenkul anlaşmasının 2015 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak