Windows Phone 8.1 neler sunacak?

İşte Windows Phone kullanıcılarının uzun zamandır beklediği WP 8.1 kullanıcılara sunacağı yeni özellikler

Windows Phone 8.1 neler sunacak?
Windows Phone 8.1 neler sunacak?
GİRİŞ 29.07.2014 09:05 GÜNCELLEME 30.07.2014 09:00

Microsoft WP 8.1 isimli güncellemeyle birlikte gelecek özelliklerin bazılarının detaylarını telefon üreticileriyle paylaştı. Güncelleme içinde sunulacak temel görsel değişikliklerin bir tanesi klasör desteği olacak. Bunun sayesinde Windows Phone kullanıcıları bir kutuyu diğerinin üstüne getirerek klasör oluşturabilecek ve uygulamaları daha düzenli şekilde dizebilecek. Uygulama klasörleri uzun zamandır iOS ve Android’de bulunuyor, Microsoft da en sonunda onlara uyum sağlamış olacak.

WİNDOWS PHONE'A KILIF DESTEĞİ GELİYOR
Güncelleme ile birlikte sunulacak bir diğer ilginç yenilik de interaktif kılıf aksesuarlarına verilecek destek olacak. HTC, Samsung, LG gibi üreticilerin kapağı açıldığında ekranı uyandıran çeşitli kılıfları bulunuyor. Hatta bazıları kılıf kullanımdayken ekranda bilgi gösteriminde de bulunuyor. Microsoft telefon üreticilerinin aynı şeyi Windows telefonları için de yapmalarını istiyor. The Verge sitesinin söylediğine göre, HTC şu anda Android telefonu One’ın Windows Phone ile çalışan versiyonunu test ediyor. Kılıf desteği sayesinde HTC’nin One cihazlarına özel Dot View kılıfı yakında çıkacak Windows telefonlarıyla da çalışabilecek.

CORTANA GÜNCELLEMESİ
Diğer iyileştirmeler arasında Cortana için telefon rehberi girişi de bulunacak, böylelikle otomobil sahipleri otomobilleri içindeyken konuşmayı tetikleyebilecek. 1280 x 800 çözünürlüklü ve 7 inç ekranlı cihaz desteği, Mağaza uygulaması için orta boyutlu canlı kutucuk, VoLTE (Voice over LTE) desteği de Güncelleme 1′in diğer yenilikleri arasında bulunacak.

Microsoft Windows Phone 8.1 Güncelleme paketini şirket içinde sonlandırdı, ancak varlığını henüz resmen doğrulamadı. Microsoft’un planlarından haberdar olan kaynakların The Verge sitesine söylediğine göre Microsoft Windows Phone 8.1 birinci güncellemesini ağustos ayı içinde geliştiricilere dağıtmayı planlıyor.

Windows Phone 8.1

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı