Guinnes Rekorlar Kitabı'na giren telefon

Gionee'nin yeni telefonu, "en ince" olarak biliniyordu. Şimdi de Guinnes tarafından tescillendi.

Guinnes Rekorlar Kitabı'na giren telefon
Guinnes Rekorlar Kitabı'na giren telefon
GİRİŞ 23.09.2014 16:23 GÜNCELLEME 23.09.2014 16:23

Şimdiye kadar "Dünyanın en ince telefonu" başlığıyla birçok haber hazırladık. Ancak sizin de bileceğiniz gibi her geçen gün boyutlarda değişiklikler oluyor ve bazı üreticiler özellikle "incelik" ve "hafiflik" gibi konulara eğilim gösteriyor.

"İncelik" denildiğinde akıllara gelen isimlerde olan Gionee, bir kez daha karşımızda. Yeni telefon Gionee Elife S5.1, yalnızca 5.1mm kalınlık oranına sahip ve deyim yerindeyse kağıt gibi bir telefon. Öyle ki onunla bu konuda boy ölçüşebilecek bir akıllı telefon da yok. Bu da onun Guinnes Rekorlar Kitabına "En ince akıllı telefon" unvanıylagirmesini sağladı.

Bazı firmalar, ürettikleri telefonlarının ekran boyutunu simgelemek için model isminin yanına rakam yerleştirir. Ancak gördüğünüz gibi Gionee'de durum farklı. Eklenen 5.1 ibaresi ekran boyutunu değil, incelik oranını simgeliyor. Gionee'den daha önce 5.5mm kalınlık oranında bir telefon da gelmişti. Ancak bu ürünler genellikle Asya pazarında satışa sunuluyor.

Peki Gionee Elife S5.1'in özellikleri neler?

Telefonda 720 x 1280 çözünürlük sunan 4.8 inç Super Amoled ekran, 5MP ön kamera, 8MP arka kamera bulunuyor. Snapdragon 400 serisine mensup 4 çekirdekli işlemci, 1GB RAM, 16GB dahili depolama (artırılamıyor) ve 2100mAh bataryası bulunuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!