iPhone 6, FBI'ı bile şaşkına çevirdi

Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone 6'nın kriptolama özelliği FBI'ı bile şaşkına çevirdi.

iPhone 6, FBI'ı bile şaşkına çevirdi
iPhone 6, FBI'ı bile şaşkına çevirdi
GİRİŞ 29.09.2014 02:56 GÜNCELLEME 29.09.2014 02:56
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Tüm dünyayı dinlediği ortaya çıkan ABD Ulusal Güvenlik Kurumu’nun (NSA) ve iCloud’a yapılan hackleme skandallarının ardından Apple, yok satan yeni ürünü iPhone 6’da olağanüstü kriptolama yöntemleri uyguladı.

FBI Direktörü James Comey, Perşembe günü bir basın açıklaması yaparak ''iPhone 6’daki alfanümerik tüm kombinasyonları denememiz ve kriptoları geçmemiz için beş buçuk yılın üzerinde uğraşmamız gerekecek'' açıklamasında bulundu.

Apple’ı ‘suçluların kanunun yaptırımından kaçmasına olanak sağlamak’ ile suçlayan Comey, ''Apple açıkça insanlara, kendisini kanunun üzerinde görebilmeyi pazarlıyor'' dedi.

YORUMLAR 11
  • OĞUZHAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Açıkçası güldüm. . Şifreleme 5.5 yılda kırılabiliyor olabilir ama bu ABD için geçerli değil. Büyük ihtimal teknolojiden haberi olmayan ölkeler için söylenmiştir! Abd'nin uğraşmasına gerek yok, istese kuzu kuzu verirler! FBI bu reklam için ayrıca para da almıştır. Bundan daha iyi reklam olamazdı. O telefon işletim sistemi harici bir işe yaramaz. Diğer şirketlerin karşısında bunu telefon diye satıyorlar işte!
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    O zaman işe yaramadığını kanıtla ve sen hackle
    Cevapla
  • fetih1453 9 yıl önce Şikayet Et
    SATIŞLARI ARTIRMAK İÇİN YAPILMIŞ FARKLI BİR AÇIKLAMA.... millet enayi değil ki artık yemiyor böyle numaraları..satışlar arttıkça abd ye vergi getirisi olacak sonuçta. apple zaten amerikan malı şifreleri kendisi verir fbı ya..
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz de mi Kullansak.... Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza da söyleyelim de o zaman madem kırılamıyor milletçe bu telefonu kullanalım o zaman...
    Cevapla
  • Keçi KEÇİ 9 yıl önce Şikayet Et
    PENSİLVANYA SİZE DERS VERSİN. Şifre kırma ve dinleme konusunda üzerlerine yoktur dünyada...
    Cevapla
  • cüneyt 9 yıl önce Şikayet Et
    5.5 saat değil. 5 saniyede tüm bilgiler fbı elinde zaten farklı stratejik bir açıklama ama ne yazıkkı millet artık yemiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi