iOS 8 kullanımı ne kadara ulaştı?

Yeni nesil işletim sisteminin kullanımı iOS cihazlarda artıyor.

iOS 8 kullanımı ne kadara ulaştı?
iOS 8 kullanımı ne kadara ulaştı?
GİRİŞ 29.10.2014 11:19 GÜNCELLEME 29.10.2014 11:19

Kullanıcılar tarafından iOS 8'e skandallar sürümü ismi yaşanılan sıkıntılar sonrası takıldı. Çıktığında ilk andan beri kullanıcılardan yoğun şikayetler aldı. Daha sonra Apple tarafondan 8.0.1 güncellemesi yayınlandı, iPhone'ların altından girip üstünden çıkınca güncelleme anında geri çekildi. Bu skandaldan sonra 8.0.2 ve 8.1'le birlikte işler biraz daha toparlandı.

iOS 8'e geçiş eski iOS sürümlerine göre biraz daha yavaş oldu. Bu yavaşlamada şu zamana kadarki şikayetler, sorunlardan dolayı eski sürümlerde kalanlar, güncellemelerle sistemin toplanmasını bekleyenler etkili. Şimdi işler biraz daha değişmiş durumda.

iOS 8'in iOS cihazlarda kullanım oranı %52. Yani kullanıcıların yarısından birazcık daha fazlası iOS 8 kullanıyor. 13 Ekim'de iOS 8'in oranı %48 olarak gözükürken, 27 Ekim'le birlikte bu oran %5 artış göstererek %52'ye ulaştı. Bu artış iOS 8.1'in yayınlanmasından sonraya geliyor, Apple Pay'i barındıran ve önemli hataları düzelten 8.1 güncellemesi önemli bir faktör. 5 ve 13 Ekim arasında ise sadece %1'lik bir fark var. VentureBeat tarafından hazırlanan grafiklerde kullanım oranı gözüküyor.

KAYNAK: TEKNOKULİS
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı