iPhone 6 mı iPhone 6 Plus mı?

Apple'ın yeni amiral gemisi ve ilk Phablet modeli iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın satışlarına ilişkin ilk sonuçlar gelmeye başladı

iPhone 6 mı iPhone 6 Plus mı?
iPhone 6 mı iPhone 6 Plus mı?
GİRİŞ 18.11.2014 09:28 GÜNCELLEME 18.11.2014 09:28

Apple'ın uzun zamandır beklenen yeni amirali iPhone 6 ile hakkında "bükülebilir" şeklinde dedikodular çıkan phablet'i iPhone 6 Plus'ın satış rakamlarına ilişkin ilk sonuçlar ortaya çıktı. Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) tarafından verilen rakamlara göre ilk 30 günlük satışlar sonucunda iPhone 6, "büyük" kardeşini geride bıraktı.

iPHONE 6 ÖNDE GİDİYOR
İlk 30 günlük satış sonuçlarına göre iPhone satışlarının yüzde 68'ini iPhone 6 oluşturuyor. iPhone 6 Plus ise pastanın yüzde 23 ila 24'lük dilimini paylaşıyor. Buna göre Apple kullanıcılarının büyük bir kısmı halen iPhone'un var olan ekran büyüklüğünden memnun kaldığını gösterirken, azımsanmayacak ölçüde Apple kullanıcısı ise Apple'ın phablet seçimini yerinde bulmuş gibi görünüyor. Diğer yandan iki cebin toplam satış yüzdeleri yüzde 91'i oluşturuyor. Peki, geri kalan yüzde 9'luk dilimde neler var?

Evet, iPhone 6 ve 6 Plus'ın çıkmasına karşın halen Apple'ın önceki seri cepleri satışını sürdürüyor. Yüzde 9'luk dilimde iPhone 5S ve iPhone 5C'yi görüyoruz. Diğer yandan bu iki cebin iPhone 6 ve 6 Plus'ın satışa sunulmadan yaklaşık 30 gün önce pastanın yüzde 84'üne hakim olduğunu da söyleyelim.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi