OnePlus One'a yasak geldi!

Hindistan'da OnePlus One telefonlarının satışları yasaklandı.

OnePlus One'a yasak geldi!
OnePlus One'a yasak geldi!
GİRİŞ 17.12.2014 17:36 GÜNCELLEME 17.12.2014 17:36

Çinli üretici OnePlus'ın yakın zamanda satışa sunduğu ve büyük beğeni toplayan akıllı telefonu OnePlus One, bir süre önce Hindistan'da da satışa çıkmıştı. Hindistan pazarı, yoğun nüfusu ve gelişmeye yönelik pazarıyla dikkat çektiği için birçok üreticinin de gözü burada. Ancak OnePlus için üzücü haberler var.

Çinli firmanın TechCrunch sitesine de doğruladığı üzere, Hindistan'da OnePlus One telefonlarının satışları yasaklandı. Gerekçe ise CyanogenMod. Micromax firması, geçtiğimiz ay bir açıklama yapmış ve Hindistan'daCyanogen için özel bir anlaşma yaptıklarını duyurmuştu. Dolayısıyla Micromax firması dışında bir kurumun bu tarafta adım atması yasal değil. OnePlus One'a baktığımızda, onun da Cyanogen Android kullandığını görüyoruz. Dolayısıyla bir hak ihlali söz konusu ve bunun sonucunda Delhi yüksek mahkemesi de OnePlus'a Hindistan'da satış yasağı getirdi.

Konu hakkında açıklama yapan OnePlus firması, kendilerine destek veren teknolojiseverlere teşekkür ederek böyle bir durumun yaşanmasından ötürü üzgün olduklarını bildirdi ve bir çözüm bulabilmek için çalıştıklarını ekledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…