TV izlerken uyuya kalanlara iyi haber

TV izlerken uyuyakalıp sevdiği programı kaçıranlara müjde!

TV izlerken uyuya kalanlara iyi haber
TV izlerken uyuya kalanlara iyi haber
GİRİŞ 18.12.2014 13:41 GÜNCELLEME 18.12.2014 13:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İngiltere’de Ryan Oliver (15) ve Jonathan Kingsley (14) isimli iki öğrenci TV izleyen bir kişinin ne zaman uyuyakaldığını tespit eden ve o andan itibaren televizyondaki programı kaydetmeye başlayan bir bileklik geliştirdi.

Manchesterlı öğrenciler KipsTR adını verdikleri bilekliği Virgin Media’nın yardımı ile üretti.
 
3D bir yazıcı yardımıyla yaratılan bilekliğin takan kişinin nabzını ölçmesine yarayan bir oksimetre içerdiği ve bulunduğu mekanlardaki Wifi bağlantısını kullanarak internete bağlanabildiği açıklandı.

Sevdiği programı kaçıranlara müjde!
 
Oliver ve Kingsley içindeki oksimetre yardımıyla nabız ölçen bilekliğin kullanıcının uyuduğunu tespit ettiğinde internet üzerinden televizyon ile iletişime geçip kaydı başlattığını söyledi.
 
İngiltere’de yaygın olarak kullanılan dijital yayın platformu Virgin Media’dan yetkililer KipsTR isimli bilekliği Aralık ayından itibaren ilgilenen müşterilerine deneme amaçlı olarak dağıtacaklarını söyledi.

YORUMLAR 2
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    hic gerek aslinda. uyuya kaldigini bilen kisiler recorderli receiver alsin. bununla tüm programlar daha önceden kayit icin ayarlanabiliyor. ayrica zaten bircok wifilere magruz kaliyoruz. neden bir tane daha bileklerimizde olsunki ?
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu bileklik, hasta ve yaşlı olan insanların sağlık durumlarını gözetim altında tutmak amacıyla kullanılsaydı daha iyi olmazmıydı...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı