Yoksa siz de FOMO musunuz?

Sigara, alkol ve uyuşturucu ile mücadele eden Yeşilay, teknoloji bağımlılığına da el attı.

Yoksa siz de FOMO musunuz?
Yoksa siz de FOMO musunuz?
GİRİŞ 19.01.2015 07:38 GÜNCELLEME 19.01.2015 07:39

Teknoloji bağımlılığının “FOMO” adında yeni bir fobiyi ortaya çıkardığı belirtildi. FOMO, sosyal medyada gelişmeleri kaçırma korkusu olarak açıklandı. Amerikan Psikiyatri Birliği’nin de üzerinde çalıştığı “Fear of Missing Out (FOMO)” ile ilgili yapılan araştırmadan çarpıcı rakamlar paylaşıldı. Bin 200 kişiye uygulanan araştırmanın sonuçlarına göre kullanıcıların yüzde 40’ı, bir şeyleri kaçırdığını düşünerek sürekli sosyal medyayı kullanma ihtiyacı hissediyor.

BAĞIMLILIK YAPAN SOSYAL MEDYA UYGULAMALARI

Yeşilay, FOMO ile ilgili incelemelere başladı. Türkçe’si “gelişmeleri kaçırma korkusu” olan FOMO, insanların sosyal medyada sürekli kalmasına yol açıyor. Teknoloji bağımlılığının fobisi olarak adlandırılan FOMO, insanlara “Online değilken bir şey kaçırırsam” korkusunu yaşatıyor. Yeşilay, en çok bağımlılık yapan sosyal medya uygulamalarını şöyle açıklıyor: “Twitter, Facebook, WhatsApp, Youtube, Google Maps, Foursquare, Instagram, Pandora, Vine, Candy Crash, Flipboard.”

‘BELİRLİ SÜRE TELEFONA BAKMAYIN’

Davranış Bilimleri Enstitüsü Uzmanı Zeynep Zat: “Örneğin cuma akşamı evdesiniz ama arkadaşlarınız da dışarı çıkmışlar. Facebook’a, Instagram’a fotoğraf koyuyorlar. Sizin de ‘Onlarla ilgili bir şey kaçırıyorum’ gibi bir korku sarıyor içinizi. ‘Ben evde çok mutsuz oluyorum’ gibi sözler söylüyorsunuz. Özellikle bu yeni nesilde daha çok oluyor. Korunma yolları olarak en azından belirli süreler telefona bakmamalı. Elimizden geldiği kadar telefona bakmama süresini uzatabilmeliyiz. Dışarıda olan arkadaşlarımızı arayabiliriz.”

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir