Google Apple'ı geride bıraktı

Mobil cihazlar içinde en fazla kullanılan işletim sistemi olan Android, uygulama sayısında da en büyük rakibi iOS'u solladı.

Google Apple'ı geride bıraktı
Google Apple'ı geride bıraktı
GİRİŞ 19.01.2015 08:52 GÜNCELLEME 19.01.2015 08:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Araştırma şirketi App Annie'nin 2014 yılı verilerini içeren raporuna göre Google Play'deki uygulama sayısı App Store'u geçti. Açıklanan rakamlara göre Googpe Play'de App Store'dakilerden 300 bin adet daha fazla uygulama bulunuyor. Bu da iki uygulama mağazası arasında yaklaşık yüzde 17 oranında bir fark olduğu anlamına geliyor.

Mobil cihaz pazarında hakim konumda olan Android işletim sisteminin online mağazasında yakın zamana kadar iOS'a göre daha az uygulama seçeneği bulunuyordu. Ancak adetsel bazdaki bu artışa rağmen iOS uygulama geliştiricileri Android'e göre daha fazla para kazanıyor. Yine aynı rapora göre iOS için uygulama geliştirenler Android'e göre yüzde 60 daha fazla gelir elde ediyor. Yani Android'de uygulama sayısı fazla olsa da gelir bakımdan iOs hâlâ önde.  

3 İŞLETİM SİSTEMİ VAR

Günümüz mobil cihazlarının kabiliyeti uygulama sayısı ve zenginliği ile doğru orantılı. Bir cihazın popüler olması biraz da uygulama zenginliğine bağlı. Mobil dünyada yaygın olarak kullanılan 3 işletim sistemi bulunuyor: Google'ın Android, Apple'ın iOS ve Microsoft'un Windows Phone. Her 3 işletim sisteminin de kendi uygulama ekosistemi bulunuyor. Google'ın Play, Apple'ın App Store ve Windows Phone'un da Store isimli online uygulama mağazalarından mobil cihazlar için ücretli ya da ücretsiz uygulamalar yüklenebiliyor.

YORUMLAR 1
  • Suskunprens 21 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu Samsung peş para etmez bir telefon modeli !!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!