Akılsız telefonlar yeniden popüler oluyor

Japonya’da “akılsız” telefonlar yeniden popüler hale geliyor

Akılsız telefonlar yeniden popüler oluyor
Akılsız telefonlar yeniden popüler oluyor
GİRİŞ 18.02.2015 09:01 GÜNCELLEME 18.02.2015 09:01

Devamlı olarak farklı akımlara ev sahipliği yapmasıyla adından söz ettiren Japonya, yine ilginç bir haberle gündemde kendine yer buldu. Tüm dünyada akıllı telefon satışları patlama yaşarken, Japonya‘da akıllı özelliklere sahip olmayan sıradan cep telefonu satışları yükselmeye başladı.

Reuters‘ın haberine göre Japonya’da 7 yılın ardından bir ilk gerçekleşti ve akıllı telefon satışları düşüş yaşarken “akılsız” cep telefonu satışları yükselişe geçti. MM Researchverilerine göre sıradan telefonların satışları geçtiğimiz yıla göre yüzde 5,7 oranında arttı ve 10,5 milyona ulaştı. Akıllı telefon satışları ise yüzde 5,3 oranında gerileme yaşadı ve 27,7milyona düştü.

Satışların neden bunca yıl aradan sonra arttığı konusunda kesin bir kanıya varmak zor. Ancak artan akıllı telefon fiyatlarının bu artışta payı olabileceği düşünülüyor. Öte yandan ülke nüfusunun büyük bir bölümünün arama yapan, SMS gönderen, e-posta yollayan ve internet erişimi yapan telefonları yeterli bulduğu ve çok fazla özelliğe gereksinim duymadığı da söylenenler arasında.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı