Reklam mesajı almamak için bunları yapın

Reklam amaçlı kısa mesajların yasaklanmasına yönelik 1 Mayıs’ta uygulamaya girecek düzenlemeye ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı

Reklam mesajı almamak için bunları yapın
Reklam mesajı almamak için bunları yapın
GİRİŞ 27.04.2015 07:26 GÜNCELLEME 27.04.2015 10:52
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Buna göre, borç hatırlatma, kullanım ve teslimat dışındaki her türlü ticari mesaj (ileti) için vatandaşın onayı alınacak. Hemen her gün gelen reklam amaçlı ses kaydı aramaları da bu kapsamda değerlendirilecek. Vatandaşın sessiz kalması, reklam mesajına onay verdiği anlamına gelmeyecek. Kutlama mesajları da ‘onay’ gerektirecek. Vatandaş, onay vermezse 3 işgünü içinde söz konusu mesaj trafiği duracak. 

RET BİLDİRİMİ KOLAY VE ÜCRETSİZ

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, bu konuyu düzenleyen yönetmelik taslağı hazırladı. Elektronik Ticaret Kanunu kapsamında her türlü ticari ileti, alıcının onayına bağlı olacak. Ret hakkının kullanılması, her türlü onayı geçersiz kılacak. Vatandaşın ret bildirimi kolay ve ücretsiz olacak. Ret mesajının ardından 3 gün içinde mesajlar duracak. Habertürk

YORUMLAR 26
  • Osman 8 yıl önce Şikayet Et
    Eğer onay vermediyseniz Ret yazmanız gerekmiyor. Bazı uyanık firmalar durumu tersten uyguluyor. Onay vermediğiniz halde onay vermiş gibi mesaj atanlardan şikayetçi olabilirsiniz.
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Kanunu ters yapmışlar. Asıl eğer onay verirsek gelecekti mesajlar. red değil talep mesajı olmalı. Talep edilmemiş her reklam doğrudan yasak olmalı. 100 tane ret mesajımı yazayım oraya buraya.
    Cevapla
  • Hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen numaramı sat şirketlere sonra kanun çıkart. Oh ne ala memleket...
    Cevapla
  • Anti Paralel 8 yıl önce Şikayet Et
    en çok KİMSE YOKMU Derneğinin o paralel sms lerinden kurtulacağım için seviniyorum.
    Cevapla
  • sorumlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Benim numaramı Cehap'ın eline kim verdiyse hakkımı helal etmiyorum. ikide birde spam mesaj atıp duruyorlar. Vatandaşı taciz etmekten utanmayan bir siyasi partiye niye oy vereyim? Bu edipsiz devranışı alkışlamamızı mı bekliyorlar?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!