iPhone'u tamamen donduran hata

Wi-Fi üzerinden SSL bağlantı yapmaya çalışan iPhone’larda bir yazılım hatası tetiklenerek telefonu tamamen kullanılmaz hale getirebiliyor.

GİRİŞ 10.05.2015 13:45 GÜNCELLEME 10.05.2015 13:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Uyarı ciddi, iPhone telefonların kendi yazılımları içinde bulunan bir kod hatası (bug) Wi-Fi ağlara bağlanmaya çalışan telefonları tamamen kullanılmaz hale getirebiliyor. Özellikle W-Fi Accsess Point noktalarından sinyal almaya çalışırken tetiklenen bu hata, telefonların çöpe atılmasına sebep olabiliyor.

SkyCure isimli bir güvenlik şirketinin verdiği uyarıya göre, açık alanlarda ya da çoklu paylaşım noktalarında Wi-Fi sinyali arayan iPhone’lar ciddi bir tehdit altında. Sorun Apple iPhone’un SSL soket bağlantı kodlarında yatıyor. Wi-Fi sinyal ararken ortaya çıkabiliyor ve telefonun tamamen donmasına ya da sürekli ‘reset’ atmasına sebep olabiliyor. Özellikle SSL bağlantılarda şifreyi çözmek için girişimde bulunan iPhone SSL soketleri belli bir noktada yazılımlarındaki hatalı kısmı tetikleyebiliyorlar. Bunun sonucu olarak telefon sonsuz döngüye giriyor ya da kendini bir daha açılmamacasına kapatabiliyor.

Aşağıda SkyCure yazılım güvenlik şirketinin konuyla ilgili videosunu izleyebilirsiniz. 

YORUMLAR 5
  • selman karabulut 8 yıl önce Şikayet Et
    ben samsung cuyum zaten herseyim samsung tabletim telefonum bilgisayarim
    Cevapla
  • last_ottoman 8 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki turkiye yapsa direk onu kullani4im ama su an samsung note serisi kullaniyorum super bi telefon. Iphone kapalı kutu bataryası bil3 değişmeyen arabama binince arabamin bluetooth ile eşleştiremediğim bir telefona aslao parayı vermem.
    Cevapla
  • samsung 8 yıl önce Şikayet Et
    Iphone u bende kullanmiyorum. Ottomansince sen iphone nin avukatimisin?
    Cevapla
  • ottomansince 8 yıl önce Şikayet Et
    Dünya'nın en Güvenilir telefonu iPhone dur sanki diğer telefonlar çok kullanışlı adamlar alıyor 2 sene sonra çöpe atıyorlar elbette bu hatanında üstesinden gelir Apple siz bakmayın böyle şeylere kafanız rahat eder eğer Şüphe ediyorsanız araştırma yapın anlarsınız unutmayın her telefonda sorun oluyor en az hata iPhone da
    Cevapla
  • ALİ RIZA 8 yıl önce Şikayet Et
    zaten sevmiyorum bu telefonu bana göre kiralık telefon kişisel güvenlik garantisi yok yakında ikamet gahları cıa den alırsınız butun kontroller onlarda hani özgürlük istiyordunuz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi