Sırt çantasındaki güneş paneliyle telefon şarjı

Karabük Üniversitesi öğrencileri, sırt çantasına güneş paneli yerleştirerek telefon şarj eden sistem geliştirdi.

Sırt çantasındaki güneş paneliyle telefon şarjı
Sırt çantasındaki güneş paneliyle telefon şarjı
GİRİŞ 30.05.2015 17:25 GÜNCELLEME 30.05.2015 17:26
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Bölümünden 5 öğrenci, sırt çantasına güneş paneliyle telefon şarj eden sistem geliştirdi.

Öğrencilerden Ahmet Ramazan Mısır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cep telefonlarının sık kullanımının şarj sorununu da beraberinde getirdiğini söyledi.  

Buna soruna çözüm bulmak amacıyla proje hazırladıklarını belirten Mısır, "Çantanın ön kısmına güneş paneli yerleştirdik. Bu panel sayesinde enerji üretip, kuru bir aküde depoluyoruz. Bu sayede USB bağlantısıyla telefonu şarj edebiliyoruz" diye konuştu.

Proje ekibinde kendisinin yanı sıra 4 arkadaşının da yer aldığını dile getiren Mısır, "Çantanın iç kısmında ve ön yüzünde özel tasarım yapıldı. Kullanıcısına rahatsızlık vermeyecek şekilde dikildi. Bu çanta, piyasada olması halinde büyük bir rağbet görecektir" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • herkese 2 8 yıl önce Şikayet Et
    yok böyle bir şey ilk defa gördüm hayran kaldım çok estetik yapmışlar bakarken gözlerim kamaşıyor artık telefon şarjına son her kes bu çantayı takıp öyle çıkacak dışarıya oley :)
    Cevapla
  • Karazeybek 8 yıl önce Şikayet Et
    Var olan bir urunun neyini gelistirmisler anlamadim. Gelistirilen bir sey yok ortada. Panel cinden geliyor. Oldugu gibi cantaya dikilmis. Ergonomi yok. Canta panelin ustune dusse panel catlar. Panel zaten 12 v ve 5 v cikis veriyor regulasyon devresi eklenince. Yani gelistirilen bir sey yok. Kendim outdoor sporlari ile ugrastigimdan bende kullaniyorum benzer bir urun ve americadan aldim. Tebrik ederim en azindan bir urun cikmis ama var olan bir urun vesselam.
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    çok geç kalmış Çin'de satıyorlar onlardan 20-30 dolara getirtebiliyorsun ..
    Cevapla
  • ugur 8 yıl önce Şikayet Et
    saten var böyle bir ürün
    Cevapla
  • öğrenci 8 yıl önce Şikayet Et
    ya bu buluş mu şimdi.gir aliexpresse bir sürü satılıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler