Siber suçlar cepte patladı!

İnternet suçları akıllı telefon kullanımıyla katlanarak artıyor. Siber suçlarda mobil ve sosyal ağlardaki saldırılar dikkat çekiyor.

Siber suçlar cepte patladı!
Siber suçlar cepte patladı!
GİRİŞ 16.08.2015 13:51 GÜNCELLEME 16.08.2015 13:51

Türkiye'de mobil internet kullanımı ve kullanıcı sayısı her geçen yıl artıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) 2015 birinci çeyrek rakamlarına göre 33.9 milyon mobil internet abonesi var. Artan akıllı telefon kullanımına rağmen saldırılara karşı önlem alanların sayısı ise çok düşük. Kullanıcıların önemli bir bölümü tehditlerin farkında olsa da önlem almaktan kaçınıyor. Her 4 kullanıcıdan ancak 1 tanesi tehlikenin farkında. Ancak bu kullanıcıların önemli bölümü tedbir almıyor. Yine popüler sosyal ağlar üzerinden yapılan saldırılardaki artış da dikkat çekiyor. Twitter üzerinden gönderilen direkt mesajlar ve linkler üzerinden kişisel bilgiler ele geçiriliyor. Facebook'ta ilgi çeken ama tehdit yaratan linkler sosyal ağ tuzakları arasında yer alıyor. 

SEBEPLERİ BELLİ 

Siber saldırıların arkasındaki sebepler bilinse de önlem almak kolay değil. 4 büyük tehdit var: Siber suç kapsamına giren saldırılar, aktivistlerin siber tehditleri, siber casusluk ve siber savaşın etkileri. Her yeni mobil internet kullanıcısı saldırılacak yeni bir kapı anlamını taşıyor. Saldırıların arkasındaki sebeplerin başında siber suçlar geliyor. Kişisel verileri ele geçirerek düzenlenen siber suçların temelinde finansal çıkar sağlama düşüncesi yatıyor. Aktivistlerin siber saldırılarda da büyük bir artış olduğu görülüyor. Genelde şirketlere ve devlet kurumlarına saldıran gruplar siyasi sebeplerle eylemler düzenliyor. Ana akım medyada, kendilerine yer bulamayan marjinal gruplar, internet üzerinden mesajlarını paylaşıyor. Yine ülkeler arasındaki soğuk savaşın yerini siber savaşa terk ettiği bir dönem yaşıyoruz. Her ülke kendini siber savaş koşullarına hazırlıyor. Artık siber casusluk konusunda özel yazılımlar ve bilişim orduları hazırlamak kaçınılmaz bir oldu. 

KAYNAK: TİMUR SIRT - SABAH
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar