iPhone 7'de ana ekran tuş tasarımı değişiyor

iPhone 7'ye yönelik yeniliklerden birisi daha gün yüzüne çıktı.

iPhone 7'de ana ekran tuş tasarımı değişiyor
iPhone 7'de ana ekran tuş tasarımı değişiyor
GİRİŞ 08.02.2016 11:43 GÜNCELLEME 08.02.2016 11:58

Hatırlayacağımız gibi iPhone 6S, 3D Touch özelliği ile gelmişti. Bu özellik sayesinde ekrana uyguladığımız basınç kuvvetine göre telefonun farklı fonksiyonlarına ulaşabiliyoruz. İşte Apple, aldığı son patentle birlikte ana ekran tuşuna da 3D Touch özelliği eklemeyi hedefliyor.
İPhone 7 ile birlikte ana ekran tuşunun artık kaldırılacağı iddia edilmişti. Fakat bu yeni patent ile birlikte görüyoruz ki Apple ana ekran tuşunu kaldırmıyor, aksine geliştirmeyi planlıyor.

 

3D touch özellikli bu tuşların önümüzdeki yıllarda piyasaya sürülecek yeni iPhone ve iPad'lerde olması bekleniyor. Daha iyi anlaşılması adına örnek verelim. iPhone'larda orta tuşa bastığımızda ana menüye döner. 3D touch özelliği sayesinde orta tuşa daha kuvvetli bastığımızda telefon farklı bir menüye geçebilecek.

Apple'ın bu yeni patenti sadece 3D touch özelliğini genişletmeyi de hedefliyor. Şöyle ki; orta tuşun etrafnının 'sağ, sol, üst ve alt' şeklinde dört parçaya ayrılması ve parmak hareketiyle ekranlar arası geçiş sağlanması hedefleniyor. Bu özelliği bir nevi laptoplarda bulunan 'trackpad' yani dokunmatik yüzeye de benzetebiliriz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar