Telefonlar mikroskoba dönüşüyor!

Blips ile yakın fotoğraf çekimlerinde odaklama sorunu tarihe karışıyor.

Telefonlar mikroskoba dönüşüyor!
Telefonlar mikroskoba dönüşüyor!
GİRİŞ 18.05.2016 12:12 GÜNCELLEME 18.05.2016 12:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Günümüzde mobil cihazlarımızla harika fotoğraflar çekebiliyoruz. Hatta öyle akıllı telefonlar var ki, doğru açı ve ışık yakalandığında neredeyse profesyonel fotoğraf makinasıyla çekilmiş bir görüntü elde edebiliyoruz. Tabii bu durum genellikle manzara fotoğrafları için geçerli. Örneğin yakın çekimlerde çoğu telefon (iPhone 6 ve Samsung Galaxy S6 dahil) odaklama konusunda maalesef sınıfta kalıyor.

İşte bu sorunu ortadan kaldıracak harika bir icat yapıldı. İtalyan Kickstarter ekibi Smart Micro Optics, Blips adını verdiği yeni nesil mobil cihaz lenslerini tanıttı. Girişimcilerin ürettiği 0.5 mm kalınlığındaki makro ve 1.2 mm kalınlığındaki mikro lensler, istediğiniz yakınlıktan HD fotoğraflar çekmenize imkan sağlıyor.

Yukarıda makro ve mikro lenslerin farkını da çok net bir şekilde görebiliyoruz. Makro lens, optik büyütme yapısı sayesinde nesneleri, görüntü kalitesini bozmadan 10 kat daha büyüterek fotoğraflayabiliyor.

Mikro lens ise çok daha yakını görüntüleyebilme yeteneğine sahip. Bu lens tam 1/17780 santimetre ölçeğinde zum yapabiliyor. Yukarıda gördüğümüz resim bir bal arısının ağzını gösteriyor. Mikro lens o kadar yakınlık sağlamış ki, neredeyse arıyı mikroskop ile inceliyormuş gibi bir görüntü oluşmuş.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 1
  • zaman 7 yıl önce Şikayet Et
    peki ne zaman geliyo? ortaya bi haber atılmış ama hiçbir dayanağı yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı