Pokemon Yargıtay'a kaçtı

Kızılay Meydanı'nı mesken tutan Pomekon avcıları, Yargıtay'a bile girmeye kalkışmış

Pokemon Yargıtay'a kaçtı
Pokemon Yargıtay'a kaçtı
GİRİŞ 14.07.2016 13:54 GÜNCELLEME 14.07.2016 15:39
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dünyada yeni çılgınlık olarak tanımlanan "Pokemon Go", Başkent Ankara'da da büyük bir hayran kitlesine ulaştı. Kızılay Meydanı'nı mesken tutan Pomekon avcıları, Yargıtay'a bile girmeye kalkışmış

Türkiye’de son günlerde çok sayıda genç sadece Pokemon karakterlerini yakalamak için sokağa çıkmaya başladı. Ankara’da sosyal medya üzerinden anlaşan onlarca kişi, her gün Kızılay’da bir araya gelip, toplu olarak Pokemon Go oyunu oynuyor. Küçük yaratıkları toplayıp savaştıran Pokemon avcıları, Güvenpark başta olmak üzere, Yüksel Caddesi, Konur Sokak gibi farklı yerleri dolaşarak avlanıyor.

POKEMON YARGITAY’A KAÇTI

Oyunu indiren kullanıcıların hızla artması sonrası Başkent sokakları da Pokemon avlamak için elinde cep telefonlarıyla yürüyen gençlerle dolmaya başladı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Makine Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Furkan Çengel de o gençlerden biri. Türkiye'nin yüksek yargı organlarından birisi olan Yargıtay’da büyük bir Pokemon’un olduğunu söyleyen Çengel, "Pokemon’un yerini tespit ettim. Ama Yargıtay'a almadılar. Güvenlik engeline takıldım" dedi.

GENÇ, YAŞLI, ÇOCUK KIZILAY MEYDANINA AKIN ETTİ

Kimi iş çıkışı kimi ise sabahın erken saatlerinde mesken tutuyor Kızılay meydanını. 'Pokemon Go' avcıları, sabah saatlerinden itibaren Kızılay’da toplanmaya başlıyor. Karşıdan karşıya geçerken, yolda yürürken, durakta beklerken kısacası sokakta her yerde Pokemon avcısı bulmak mümkün. Sanal Pokemonları telefonlarının kameraları aracılığıyla hayatın içinde gibi görüp, onları yakalamaya çalışan gençler, telefona odaklandıkları için zaman zaman kazalar da yaşıyor. Kimi ayağının bir yere takılıp düşmekten yakınırken, kimileri de bir otomobilin altında kalmaktan son anda kurtulduğunu anlatıyor. Pokemonları yakalamak için sürekli hareket eden Pokemon Go severler, yorulduklarında ise kaldırımlarda oturarak avlanmaya devam ediyor.

Gece yarısına kadar oyunlarına devam eden oyunculardan bazıları telefonlarının şarj sorununu da yanlarına getirdikleri taşınabilir şarj aletleriyle çözüyor. 

YORUMLAR 5
  • 571 7 yıl önce Şikayet Et
    amerikanın işi buda adamlar millti ajan yaptı oturdukları yerden herşeyi görüyorlar bunların sayesinde
    Cevapla
  • Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    ne aptal adamlarsınız yaa, biri bişey yapmasın hemen atlayın üstüne arkadaş!
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Vurun yiğitlerim vurun pokemonları ! Gereksizlerrrrr
    Cevapla
  • gülşah 7 yıl önce Şikayet Et
    gençliğin haline yazık...
    Cevapla
  • Selahatin 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah Korusun Mayinli Bolgelere Fazla yaklasmasinlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!