2 yeni özellik yolda!

Facebook Messenger'a yeni özellikler gelmeye devam ediyor. Popüler mesajlaşma servisinde artık anketler oluşturabileceksiniz.

2 yeni özellik yolda!
2 yeni özellik yolda!
GİRİŞ 23.09.2016 12:54 GÜNCELLEME 23.09.2016 12:54

Facebook Messenger için yeni özellikler gelmeye devam ediyor. Son birkaç yıldır ayrı bir hizmet olarak devam eden Messenger, sahip olduğu yeni özellikler ile daha da kullanışlı olmaya devam ediyor.

Bazen 1, bazen 10, bazen daha fazla kişi içeren sohbet konuşmalarına katılıyoruz. Özellikle eğer bu konuşmaların amacı gelecek vakitte yapacağımız bir buluşma veya herhangi bir etkinlikse, karar verme ve kararları okuma konusunda işiniz zor. Mekan seçimi, tarih seçimi derkenyüzlerce mesaj dakikalar içerisinde atılıyor ve konuşmayı takip etmeyenlerakıştan tamamen kopuyorlar.

Yeni gelen anket özelliği ile birlikte, artık mesaj yazarmış gibi konuşma içerisinde anket oluşturabiliyoruz. Ankete şıklar ekleyebiliyor, sonuçları görebiliyor ve oylayabiliyoruz. Yeni gelen bu anket özelliği sayesinde artık daha temiz ve düzgün konuşmalar elde edebileceğiz.

Tabii ki anket sisteminin sadece grup sohbetlerinde kullanılabildiğini belirtelim.

"Chat Assist" olarak tabir edilen yeni konuşma yardımcısı, kullandığımız cümle üzerinden otomatik olarak bir işlevi yerine getiriyor. Örneğin "Ahmet, bana 20 dolar borçlusun" dediğinizde artık otomatik olarak mesajınızın altında "Öde" butonu görüntülenecek ve arkadaşınız o butona tıklayarakFacebook'un dahili ödeme sistemi üzerinden ödemesini yapacak.

Şimdilik bu özellikle göze çarpan konuşma yardımcısına, gelecek vakitlerde farklı komutlarda eklenecek.

Yeni Özellikler Ne Zaman Gelecek?

iOS ve Android platformları için bugün Amerika'da çıkan güncelleme, sırayla diğer ülkelere de dağıtılacak. Konuşma yardımcısının hangi özelliklerinin ülkemizde ne zaman aktif olacağını, henüz bilmiyoruz.

KAYNAK: SHİFTDELETE
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar