Samsung'ta Türk imzası!

Amerika Birleşik Devletleri Enerji Bakanlığı’na bağlı Oak Ridge Ulusal Laboratuvarı’nda çalışan bilim adamı Tolga Aytuğ ve ekibi tarafından geliştirilen Super Hidrofobik Ekran teknolojisi Samsung tarafından kullanılacak.

GİRİŞ 27.09.2016 14:13 GÜNCELLEME 27.09.2016 20:04
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ekran teknoloji konusunda belki de en iyisi olarak kabul edilebilecek Super AMOLED ve IPS ekranlar konusunda daha çok tercih edilen Samsung üretimi AMOLED teknolojisi artık yeni ekran sistemiyle daha da güçleniyor. Bu noktada Amerika Birleşik Devletleri Enerji Bakanlığı’na bağlı Oak Ridge Ulusal Laboratuvarı’nda çalışan bilim adamı Tolga Aytuğ’nun başında bulunduğu Materyal Kimya Grubu tarafından geliştirilen ve Süper Hidrofobik Ekran adı verilen teknoloji ile ekranlarda cam yerine bu ekran teknolojisine geçileceği öngörülüyor.

TOZA VE SUYA EKSTRA DAYANIKLI

Suya ve toza karşı kendiliğinden dayanıklı olan Super Hidrofobik Ekran, hiçbir şekilde ıslanmadan üzerine gelen suyu damlacıklar olarak üzerinden atacak. (Hani şu ayakkabılara sıkılan ıslanmaz sprey var, onu telefonun üzerine sıktığınızı düşünün) Ayrıca bu çalışmalara Samsung tarafından destek veriliyor ve görünüşe göre ilerleyen yıllarda Galaxy telefonlarda bu ekran teknolojisine geçilmesi muhtemel olduğunun altını çizelim.

 

KAYNAK: WEBTEKNO
YORUMLAR 7
  • Düşünür 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya şöyle bir hafta şarjı olan bataryalar geliştirseler milli imkanlar ile. Sonra ne ihraç edilirdi be. Tüm cep telefonu firmaları satın alırdı.
    Cevapla
  • murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Patent hakkı bulan şahsa ait olduğu için samsung ile bir süre çalışır sonra başka bir şirketle anlaşır.Amerikalılar kızmıyorda yani buradan yanlış şeyler söylemek olmaz.Adam amerikan devlet imkanlarını kullanarak bulmuş kore şirketi ile anlaşmış.Tebrik ediyorum.İnşallah kendi milleti için de katkıda bulunacak güzel fikirleri vardır....
    Cevapla
  • derviş 7 yıl önce Şikayet Et
    laf edenlere bak , eline 2 kalem almamışlar adamın amerikaya gitmesine laf etmişler. sizin o vestel dediğiniz kurum çinden parça alıp birleştireceğine böyle bilim adamlarını bünyesine katsın yatırım yapsında kendi üretsin ne üretecekse.
    Cevapla
  • Yazık 7 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında nice aydın ve bilim insanları kaybedildi diğer ülkelere.. buda onlardan bir örnek. Gerçekten çok yazık. O bilim insanının Sırf soyu türk diye övünüyoruz. Halbuki Amerikaya hizmet ederken övûnüyoruz
    Cevapla
  • ethem erpolat 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerikalilara hizmet eden biri bunu yerli ureticilere verirmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor