Ne zaman şarj edilmeli

TAP Genel Sekreteri Neslihan Bahar,cep telefonu, tablet ve bilgisayar gibi ürünlerin ne zaman şarj edilmesi gerektiği ile ilgili çok önemli bir açıklama yaptı.

Ne zaman şarj edilmeli
Ne zaman şarj edilmeli
GİRİŞ 12.04.2017 13:58 GÜNCELLEME 12.04.2017 13:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği(TAP) Neslihan Bahar, cep telefonu, tablet ve taşınabilir bilgisayarların günlük hayatta sık kullanıldığına işaret ederek, bu elektronik cihazların enerji tüketimiyle ilgili ciddi sorunlar yaşandığına değindi.

Akıllı telefonların kullanımına göre enerji sarfiyatının arttığına dikkati çeken Bahar, şunları kaydetti:

"Akıllı cep telefonlarında kullandığımız pil, şarjı çok seven lityum iyon (li-ion) tipi pildir. Bu pilleri çok sık şarj etmek gerekiyor. Şarj seviyesi yüzde 50'ye geldiği zaman tekrar şarj edilmeli.

Şarjın iyice bitmesini beklemek doğru bilinen yanlış uygulamalardan biridir. Bundan bir önceki cep telefonlarında kullanılan sistem, yani 10 yıl öncesinde nikel-kadmiyum pildi. O kadar çok şarjı sevmezdi ve mutlaka bittikten sonra şarj edilmesi gerekirdi. Tüketicideki algı, bittikten sonra şarj etmeye yöneliktir.

Pilin ömrünü daha uzun kullanmak istiyorsanız bataryadaki enerji yarıya düştüğünde şarj etmeniz daha faydalıdır. Pilinizin ömrü bin arama kapasitesine sahipse, bu yöntemle gücü 2-3 bine kadar çıkabilir."

YORUMLAR 2
  • Maymurat 6 yıl önce Şikayet Et
    Pillerin ideal çalışma aralığı %30-80 arası. Verimlilik için en iyisi bu aralıkta tutulmalı... Yani 30'un altına inince şarja takılmalı.
    Cevapla
  • görele 6 yıl önce Şikayet Et
    Siz farklı şey söylüyorsunuz uzman farklı şey söylüyor Hangisi doğru Hangisini yapalım açıklama yapın lütfen
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu