Çinlilerden bir ders daha! İlk o başardı

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerine adeta ders veren Çinli üreticiler, teknoloji devlerinin yapamadığı bir özellikle daha tüm dünyayı buluşturmayı planlıyor.

Çinlilerden bir ders daha! İlk o başardı
Çinlilerden bir ders daha! İlk o başardı
GİRİŞ 17.06.2017 15:28 GÜNCELLEME 17.06.2017 15:28

Oppo yeni tanıtacağı X9 Plus modelinde parmak izi okuyucunun ekran altına yerleştirdiğine dair sızıntı bilgiler ortaya çıktı.

Akıllı telefonların kasa çerçeve oranının büyümesi ile birlikte, cihazın ön kısmında yer alan Home butonu kalkmak zorunda kaldı. Lakin kaldırılan home butonu ile birlikte parmak izi okuyucu da hali ile kalmak zorunda kaldı. Bu durumu aşmak isteyen üretici teknoloji devleri ise ana ekran tuşunu cihazlarının arkasına taşıma kararı aldı ama bu değişimi ise kullanıcılar pek kullanışlı bulmadı.

OLED teknolojisinin imkanlarından faydalanmak isteyen firmalar, parmak izi okuyucusunu ekranın alına entegre etme kararı aldı. Akıllı telefon sektörünün öncü firmalarında Apple ve Samsung, bu teknolojiyi cihazlarına yerleştirmek için çalışmalara başladı. Samsung S8 modelinde ekranın altına yerleştirilmiş parmak izi okuyucu teknolojisini kullanacağına yönelik söylenirken firma bu teknolojiyi cihazına entegre etmekten vaz geçti şimdi ise Güney Koreli teknoloji devinin Note 8 cihazında bu teknolojiyi kullanacağı belirtiliyor.

Apple kanadında ise iPhone 8 ile birlikte OLED ekrana geçeceği söylenen firmanın rekabeti kızıştırmak ve 10. Yılı özel çıkaracağı modelde parmak izi okuyucuyu ekranın altına yerleştireceği düşünülüyor.

Piyasanın diğer aktörlerinden olan Çinli üreticiler ise akıllı telefon devlerine Adeta ders verircesine piyasayı sallamaya devam ediyor. Bildiğiniz üzere çerçevesiz ekranlara geçiş yapamayan firmalara yine bir Çinli firma Xiaomi, Mi MIX modeli ders vermişti. Şimdi de yine başka bir Çinli firmanın sızan yeni modeli Oppo X9 Plus’ta ekran altına yerleştirilmiş parmak izi okuyucusu görünüyor. Söz konusu teknolojiyi yine ilk Samsung ve Apple’dan bekleyen kullanıcıları Oppo hayal kırıklığına uğratacak gibi görünüyor.

Dünyanın önde gelen teknoloji devlerine adeta ders veren Çinli telefon üreticilerinden Oppo’da X9 Plus modeli ile yeni bir derse hazırlanıyor gibi görünüyor. Ekranın altına gömülü parmak izi okuyucusu ile piyasaya çıkacağı düşünülen modelin 28 Haziran'da Shangai Mobile World Congress 2017 fuarı kapsamında tanıtılması bekleniyor. Söz konusu tanıtımda cihazın yeni modeli hakkında ayrıntılı ve kesin bilgiye sahip olacağız.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı