Microsoft'tan sonra Nokia ile de patent anlaştı

Microsoft'tan 1.500 patent almasının üzerinden bir yıl geçtikten sonra, şimdi de Nokia ile patent lisanslama işbirliğine girişti.

Microsoft'tan sonra Nokia ile de patent anlaştı
Microsoft'tan sonra Nokia ile de patent anlaştı
GİRİŞ 05.07.2017 14:22 GÜNCELLEME 05.07.2017 14:22

Microsoft'tan 1.500 patent almasının üzerinden bir yıl geçtikten sonra, şimdi de Nokia ile patent lisanslama işbirliğine girişen Çinli telefon devi Xiaomi, bu kez ağ ürünlerine göz dikti.

Anlaşma üç alanı kapsıyor. Nokia ve Xiaomi, hücresel ağ patentlerini kapsayan bir çapraz lisanslama anlaşması yaptı. Xiaomi, içeriği belirtilmeyen Nokia patentlerini satın aldı. Son olarak, Nokia, Xiaomi'ye ağ ekipmanı sağlayacak ve iki şirket, IP taşıma çözümlerinde işbirliği yapacak.

İkili ayrıca nesnelerin interneti, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve yapay zeka konularında da birlikte çalışmak üzere görüşecek.

Xiaomi, Nokia'nın özellikle "büyük web sağlayıcılar ve veri merkezi operatörleri için yüksek kapasiteli, düşük güç gereksinimli ağ altyapı ekipmanlarının" ve "Nokia'nın yeni tanıttığı FP4 ağ işlemcisi için veri merkezi ara bağlantı ve IP yönlendirme ile veri merkezi çözümlerinin" müşterisi olacak.

Çin'de kurulan ve kısa sürede akıllı telefonlarıyla ülke pazarında hakim konuma gelen Xiaomi, şu anda 30 ülkede hizmet veriyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı