Bir neslin favorisi veda ediyor!

AOL, artık popüler olmayan servisin 15 Aralık’ta tamamen kapatılacağını duyurdu

Bir neslin favorisi veda ediyor!
Bir neslin favorisi veda ediyor!
GİRİŞ 10.10.2017 14:04 GÜNCELLEME 10.10.2017 14:04

AOL tarafından 20 yıl önce kullanıma sunulan AIM (AOL Instant Messenger), bir neslin iletişim aracı ve bugünün dijital iletişim araçlarının ilham kaynağı oldu.

AOL, 15 Aralık’ta artık popüler olmayan servisin tamamen kapatılacağını duyurdu.

7’den 70’e herkese sade bir profil sayfası ve arkadaşlarıyla anlık iletişim kurma imkanı sağlayan AIM, en popüler dönemini 2000’lerin başında yaşamıştı.

AIM, WhatsApp ve Facebook gibi alternatifler tarafından mağlup edilen ilk ikonik servis değil. Bir dönem Türkiye’de çok popüler olan MSN Messenger 2014 yılında havlu atarken, Yahoo Messenger ise geçtiğimiz yıl kapatılmıştı.

FACEBOOK’A İLHAM KAYNAĞI OLDU

Bir dönemin en popüler anlık iletişim uygulamasının kapatılacağının duyurulmasıyla, insanlar sosyal ağlarda AIM’e dair anılarını paylaşmaya başladı. Bu anılardan bir tanesi ise tüm dünyanın yakından tanıdığı bir isim olan Mark Zuckerberg’e ait.

Facebook’un kurucusu, AIM’in kendisine ilham verdiğini söyledi: “AIM’in beni arkadaşlarıma sürekli çevrimiçi göstermesini sevmiyordum çünkü gerçekten konuşmak istediğim birisi çevrimiçi olmadığı takdirde rahatsız edilmek istemezdim”.  

Rahatsız edilmemek için bir çözüm geliştiren Zuckerberg, geliştirdiği dijital araç sayesinde bilgisayar başında olsa bile AIM’de meşgul ya da dışarıda görünmeyi başardı. Zuckerberg, “Sırf bu nedenle Facebook’ta insanlar istedikleri zaman çevrimdışı olabiliyor.” diyor.

Facebook’un tohumlarını atan, sosyal ağın en erken ilk sürümü denebilecek ZuckNet ise Zuckerberg’in babası ve iş arkadaşları için daha iyi bir AIM kodlamak istemesiyle ortaya çıkmış.

ZuckNet, iş arkadaşlarının birbirleriyle anlık yazılı iletişim kurmalarını ve ofistekilerin görebileceği güncellemeler yayınlamalarını sağlayarak Facebook’un temellerini atıyordu. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...