Akıllı telefon fiyatlarında değişiklik bekleniyor

Yeni nesil akıllı telefonlar eski modellere göre çok daha kabiliyetli hale gelirken, yeni teknolojiler fiyatların yükselmesine sebep oluyor.

Akıllı telefon fiyatlarında değişiklik bekleniyor
Akıllı telefon fiyatlarında değişiklik bekleniyor
GİRİŞ 27.10.2017 11:47 GÜNCELLEME 27.10.2017 11:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

iPhone X’un 3 Kasım’daki çıkış tarihi yaklaştıkça teknoloji meraklıların heyecanı artıyor. 999 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak olan cihaz, Apple tarafından satışa sunulacak en pahalı iPhone olacakken, akıllı telefon pazarının da en pahalı ürünleri arasına katılacak.

Apple akıllı telefon pazarında fiyat standartlarını belirleyen firmaların başında geliyor. Araştırma şirketi Gfk’nin sektör verilerine göre, yalnızca Apple değil diğer akıllı telefon üreticileri de son yıllarda daha pahalı ürünler geliştiriyorlar.

Statista tarafından sağlanan veriler ise 2013 yılında düşmeye başlayan akıllı telefon fiyatlarının 2016’da yeniden yükselişe geçtiğini gözler önüne sererken, 2017’de fiyatların artış göstermeye devam etmesi bekleniyor.

2012 yılında akıllı telefonların ortalama fiyatı 378 dolarken, sonraki üç yılda yüzde 21 oranında düşerek 302 dolar seviyesine kadar ucuzladı. 2016’da yüzde 1’lik artışla 306 dolar olan pazar ortalamasının bu yıl yüzde 6 artışla 324 dolara çıkacağı tahmin ediliyor.

Gfk analisti Arndt Polifke’ye göre fiyatların artmasının ardında yüksek kaliteli özellikler yatıyor. Telefonlara eklenen suya ve toza karşı dayanıklılık, biyometrik sensörler ve daha büyük ekranlar gibi özellikler fiyatların artmasında dinamo görevi görüyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 2
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    bence herkes alamamalı yani daha pahalı olsun herkes haddini bilsin
    Cevapla
  • keko 6 yıl önce Şikayet Et
    eskilerde ucuzlasın ki alabilelim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum