iPhone üretimi durduruluyor!

Günümüzün en gözde cep telefonu Apple'ın iPhone X üretimini yakında sonlandıracağı düşünülüyor. Kaynak ise Apple konularındaki başarılı analizleriyle tanınan Ming-Chi Kuo.

iPhone üretimi durduruluyor!
iPhone üretimi durduruluyor!
GİRİŞ 22.01.2018 11:12 GÜNCELLEME 22.01.2018 11:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Daha önceki gelişmeleri başarılı şekilde bilmesiyle tanınan KGI Securities şirketinin analisti Ming-Chi Kuo, iPhone X üretiminin yaz aylarında durdurulacağını söyledi.

Daha önce sadece iPhone 5C'de gerçekleşen bu olay, telefonun satışlarının iyi gitmemesiyle ilişkilendiriliyor.

Buradaki en büyük etkenin ise Çin. Kuo, Çinli teknolojiseverlerin tam boy ekranlı telefonun tepedeki çentik şeklindeki kısmını beğenmediklerini ve iPhone 8 Plus'a yöneldiklerini söylüyor.

Cowan adlı şirketin yeni bir çalışmasına göre iPhone X satışları rekor denebilecek seviyede düşük. Önceki çeyereğe göre bu düşüş %87,6 seviyesinde.

Tüm bunlara karşın toplamda Apple'ın satışları da arttı. Kuo, bu durumun şirketin ilk kez üç adet yüksek performanslı (iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X) telefon tanıtmasından kaynaklandığını belirtiyor.

Dahası, Apple'ın bu yıl %10 büyüme ile kapatacağını belirtiyor. Kuo'a göre iPhone X'in yerini üç teleon olacak. İkinci nesil bir 5,8 inçlik iPhone X,6,5 inçlik iPhone X Plus ve 650-750 dolar fiyata sahip olacak 6,1 inç ekranlı, Face ID özellikli bir iPhone SE benzeri. Son iki modelin Çin'de beğeni alması hedefleniyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 2
  • osman ak 6 yıl önce Şikayet Et
    tabiii kii de,,1500$ tlefon yaparsan kimse almazzz,,, vertuya bakk nasil da battii ,,
    Cevapla
  • abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    zaten 9 çıkmadan 10 ne demek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!