Android telefonu olanlar dikkat!

Güvenlik uzmanları, Android işletim sistemine sahip akıllı telefonların sahiplerini uyardı. Bu cihazlara bulaşan zararlı bir yazılım, telefonları fabrika ayarına döndürüyor.

Android telefonu olanlar dikkat!
Android telefonu olanlar dikkat!
GİRİŞ 27.09.2012 15:57 GÜNCELLEME 27.09.2012 15:57

Güvenlik uzmanları, Android işletim sistemine sahip akıllı telefonların sahiplerini uyardı. Bu cihazlara bulaşan zararlı bir yazılım, telefonları fabrika ayarına döndürüyor. Yani telefondaki her şey siliniyor.

Özellikle Samsung telefonlar yapılan testler, kötü niyetli bilgisayar korsanlarının tasarladığı internet sitelerine girilmesi durumunda telefonun fabrika ayarlarına geri dönerek içindeki herşeyi silebileceğini gösterdi. HTC de riskli telefonlar arasında.

“Link-jacking” denen yöntem, bir internet sitesindeki telefon numarasını otomatik olarak arayabilmeyi sağlayan özelliğin kötü kullanımına dayanıyor. Telefonun otomatik olarak fabrika ayarlarına dönmesini sağlayan kodun herhangi bir internet sitesinde gizlenmesi, bu internet sitesini tıklayanları mağdur edebilir. Uzmanlar, Android yazılımının güncellenmesini öneriyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan PKK destekçisi Geerdink'e iki dilde yanıt
Beşiktaş’ta 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınına ilişkin itfaiye raporu