Samsung iPhone 5 için mahkemeye gidiyor

Samsung, en büyük rakibi Apple'ın kısa bir süre önce piyasaya sürülen iPhone 5 akıllı telefonunun, kendisine ait bazı patentleri ihlal ettiğini iddia ederek mahkemeye gitti.

Samsung iPhone 5 için mahkemeye gidiyor
Samsung iPhone 5 için mahkemeye gidiyor
GİRİŞ 02.10.2012 09:17 GÜNCELLEME 02.10.2012 13:21
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Samsung, iPhone 5 piyasaya çıkmadan birkaç gün önce Apple'ı uyarmış ve yeni nesil iPhone'da yer alan LTE (Long Term Evolution) teknolojisinin patentinin kendisine ait olduğunu idda etmişti.
    
Samsung ve Apple arasındaki küresel patent davaları, Ağustos ayında ABD'de sonuçlanan davanın ardından yeni bir boyut kazanacak gibi görünüyor. 24 Ağustos'ta sonuçlanan davayı kaybederek Apple'a bir milyar dolar tazminat ödemek zorunda bırakılan Samsung, şimdi iPhone 5'in satışı yasaklanmayacak olsa bile yüksek bir tazminat alabileceği bir dava için mahkemeye gitti. Davanın, 2014'te başlayabileceği belirtildi.

Güney Kore elektronik devinin yaptığı hamle, dün Apple'ın ABD'de yasaklatmaya çalıştığı Galaxy 10.1 tablet bilgisayarı hakkında açılan davayı kaybetmesinin ardından geldi.

Reuters'ın verdiği bilgiye göre dün mahkemeye dilekçe veren Samsung, başvurusunda, “iPhone 5 piyasaya sürülür sürülmez, cihaz hakkında soruşturma başlattık” ifadesi kullanıldı. Samsung, iPhone 5'in iki standart ve dört içerik patentini ihlal ettiğini öne sürüyor.

KAPIŞMA SONA ERMİYOR
Samsung Galaxy 10.1 tablet bilgisayarı için Haziran ayında geçici satış yasağı getiren San Jose Federal Mahkemesi Yargıcı Lucy Koh, bu yasağı Samsung'un talebi üzerine üç ay ertelemişti. Yargıç Koh, dün verdiği kararla tablet bilgisayara ABD'de satış yasağı getirilmeyeceğini açıkladı.

Dünyanın en büyük mobil cihaz üreticilerinden Samsung ve Apple, 2010'dan bu yana Avustralya'dan ABD'ye uzanan sınırlar içinde patent kavgaları veriyor. Samsung'un iPhone 5'i dava etmesiyle, iki şirket 219 milyar dolarlık küresel değeri olan pazardaki en belirleyici kavgalardan birine tutuşacak.

DAVA 2014'TE
San Jose Federal Mahkemesi, Samsung'un başvurusu üzerine iPhone 5 hakkındaki iddiaları Güney Koreli şirketin geçmişte yaptığı suçlamalar dosyasına ekledi. Samsung, iPhone ile iPod ve iTouch modellerinde sekiz patentinin ihlal edildiğini öne sürüyor.

Galaxy Nexus telefonuna ABD'de satış yasağı getirten Apple, piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra Galaxy S III telefonunun da ABD'de  yasaklanması için mahkemeye gitmişti. Apple, 23 Eylül'de yaptığı başvuruda ise Ağustos ayındaki davanın ardından Samsung'dan 707 milyon dolar daha tazminat talep edilmesini istemişti.

Apple'ın Ağustos ayında kazandığı davada, Samsung'un yedi patentten altısını ihlal ettiğine karar verilmişti. Bugün, Apple'un 10 Samsung ve Android tabanlı akıllı telefon ile Galaxy 10.1'i ABD'de yasaklatma çabaları sürüyor.

Apple sözcülerinden Kristin Huguet, Businessweek'e en son gelişmeler hakkında açıklama yapmayı reddetti.

YORUMLAR 4
  • ebu ubeyde bin nihad 11 yıl önce Şikayet Et
    hem reklam hemde gelir kapısı avukatlara medyaya şirketlere. global yahudi oyunları her açıdan yahudiye kazandırmaya devam ederken.
    Cevapla
  • çetin demir 11 yıl önce Şikayet Et
    reklam bunlar. bedava dünyaya kendi reklamlarını veriyorlar diger telefon markaları bu sayede dibe vurdu
    Cevapla
  • mortaldarkness 11 yıl önce Şikayet Et
    apple yediremeyince dava açtı bunlarda dava açtı ne olacak bunların sonu. iphone da yenilk yojk birşey yok sadece samsung dan ltd teknolojisini çaldı. hepsi birisinden bir teknoloji çalıyor. kimse kendisi birşeyler yapayım demiyor. ne biçim işse. adamlar iphone 5 duyuruyor amerika ekonomisi artıyor. bizlerde ancak alabiliyoruz...kendimiz birşey geliştirmiyoruz.
    Cevapla
  • muzaffer şişoğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    abarttı. samsun iyice abarttı apple mahkemeye verecegine zırt bırt git senin tabletinle cami patlatan ları mahkemeye verde görelim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri